Annonse
Snart kan du se skuespiller Ane Dahl Torp i en digital teateroppsetning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det Norske Teatret tar digitale steg

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Nå melder Det Norske Teatret at de vil satse mer digitalt. Først ut er premieren på digitalversjonen av den prisvinnende og kritikerroste teaterforestillingen «Solaris korrigert», av Øyvind Rimbereid.

Premieren blir fredag 20. mars klokka 21 i ei stue nær deg, heter det i pressemeldingen.

LES MER | Digital satsing hos Nasjonalbiblioteket

Forestillingen blir også liggende på teatrets nettside en tid fremover.

– Vi står i en krevende situasjon, men vi er en sterk organisasjon som håndterer krisen som har rammet oss sammen. At det er så usikkert når en normaltilstand igjen kan opprettes, gjør det hele svært vanskelig, sier teatersjef Erik Ulfsby om det å drive teater som nå må holde stengt.

LES MER | Østfold Internasjonale Teater må utsette åpningsfesten

– I underlige tider som disse er det mer bruk for kunsten enn noen gang. En roman, et musikkverk eller en teaterforestilling kan gi rom for refleksjon og ro. Vi er et hus fylt med kreativitet, og kriser og motgang har en tendens til å få kreativiteten til å blomster. Det er nettopp dette som skjer blant de ansatte nå, sier han videre.

Om stykket som nå skal prøve seg i digital form, heter det: «I «Solaris korrigert» undersøker skuespiller Ane Dahl Torp og komponist Sjur Miljeteig hva framtiden kan si oss om oss selv i dag gjennom Øyvind Rimbereids fortellende science fiction-dikt. Det handler om robotoperatøren Aig, som er i ferd med å flykte inn i en virtuell verden fordi jorden er blitt ubeboelig. Forestillingen fikk flere Heddapriser i 2016.

Annonse
Annonse
Annonse