Dukker opp i digital form i regi av Nasjonalbiblioteket: Edvard Hoem.

Heiko Junge / NTB scanpix

Digital satsing hos Nasjonalbiblioteket

NTB
Publisert: 20. mars 2020 kl 09.46
Oppdatert: 20. mars 2020 kl 09.46

Jo, de blir å møte på digital og smittefri plattform i regi av Nasjonalbiblioteket. Det meldes nemlig om mer digital kulturformidling på Nasjonalbiblioteket når en rekke deltakere de neste dagene og ukene fremover skal foredra om nær og fjern kulturhistorie – fra egen stue.

– Vårt samfunnsoppdrag er å formidle kulturarven til et bredt publikum over hele landet. Det fortsetter vi med, selv om rammene rundt arrangementene nå er en annen. Vi styrker derfor satsingen på og omfanget av den digitale kulturformidlingen, sier direktør for kulturformidling Ida Berntsen.

LES OGSÅ: Bibliotekene stenger - forlagene mobiliserer

Som en del av dugnaden for kulturlivet, vil Nasjonalbiblioteket i denne perioden honorere alle foredragsholdere til den digitale satsingen med 50 prosent over Norsk Forfattersentrums minstesats. Programmet som allerede var planlagt mellom påske og sommer vil om nødvendig også gjennomføres digitalt, så langt det lar seg gjøre. Avlyste arrangementer er honorert, fremgår det av pressemeldingen.

Knut Nærum, Arnhild Skre, Edvard Hoem, Kari Slaatsveen, Janne Stigen Drangsholt, Jørn Øyrehagen Sunde, Liv Gulbrandsen, Tore Rem og Inger Merete Hobbelstad er blant formidlerne som stiller.

– I dagene og ukene som kommer, vil vi lansere nye foredrag og arrangementer på nettsidene våre og i sosiale medier, forteller programsjef Eline Skaar Kleven.

LES OGSÅ: – Vi trenger Kjell Aukrust mer enn på lenge nå som vi er veldig Ludvig

Saken fortsetter under annonsen

Podkastserien «Gamle greier» fortsetter som før.