Kulturpolitikk

Operasanger Johannes Weisser reagerer på regjeringens kutt i kompensasjonsordningen.

Reagerer på regjeringens kutt i kompensasjonsordningen

– Dette annonseres altså knapt seks uker før støtten er ment å opphøre, og uten at situasjonen for kulturlivet er i noen særlig bedring, sier Weisser.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ettermiddag la regjeringen fram sin nye krisepakke. Der foreslår regjeringen at kompensasjonsytelsen for selvstendig næringsdrivende og frilansere skal oppheves 1. november.

Leder Hans Ole Rian i Creo – forbundet for kunst og kultur – reagerte kraftig i KulturPlot:

– Det mener vi er både skuffende og trist. En hel kulturbransje har tydelig tatt til orde for at denne ordningen både er viktig og nødvendig for å komme gjennom koronakrisen, sa Rian.

Nå reagerer også operasanger Johannes Weiser:

«Dette skjer mens smittetallene overalt går opp, tiltakene øker i omfang, og for eksempel Oslo vurderer å senke antall tillatte publikum fra 200 til 50. Dette annonseres altså knapt seks uker før støtten er ment å opphøre, og uten at situasjonen for kulturlivet er i noen særlig bedring», skrev Weisser på Facebook i dag.

Han utdyper til Minerva:

– Ordningen har hjulpet mange i kulturlivet noe. Den dekker selvsagt ikke på langt nær all den inntekten som selvstendig næringsdrivende innen kulturfeltet har tapt, men den har vært et viktig bidrag til en utsatt gruppe.

Weisser er bekymret for utviklingen, spesielt for kultursektoren.

– Det vil bli en ekstrem situasjon for mange mennesker, fordi selvstendig næringsdrivende ikke har andre muligheter for økonomisk kompensasjon fra staten, mens jobbene deres i mange tilfeller vil være borte. Myndighetene må være klar over at når man legger ned kompensasjonsordningen vil det stå igjen en del mennesker uten noe som helst. Ikke dagpenger, ikke permitteringer, ingenting, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS