Film og tv

"Beforeigners", med Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen i hovedrollene fikk ros for første sesong. Nå har HBO fått tilskudd til neste runde.

Både «Ragnarok» og «Beforeigners» får insentivmidler til sine andresesonger

Det er duket for en oppfølger til den norske ungdomsfilmen «Battle», så vel som sesong nummer to for strømmeseriene «Beforeigners» og «Ragnarok».

Publisert Sist oppdatert

Norsk filminstitutt meldte fredag at det tilbys i alt 103,3 millioner kroner i insentivtilskudd til tre dramaserier, én norsk spillefilm og to internasjonale spillefilmer.

Produksjonsselskapet Truenorth Norway ved Per-Henry Borch får størstedelen av potten gjennom støtte til to internasjonale filmprosjekter, som Borch er såkalt linjeprodusent for.

LES MER | Raja vil vurdere endringer i produksjonsstøtten

For Paramount Picture-filmen «Libra» gis det nær 50 millioner kroner i insentivtilskudd, mens britiske Romanoff Productions film «Blue Bayou» får løfte om 2,9 millioner kroner. Ifølge VG er «Blue Bayou» arbeidstittelen på Scarlett Johansons nye Black Widow-film, innspilt på Vestlandet i fjor.

Til sammen ti prosjekter hadde søkt om slikt tilskudd, og NFI-avdelingsdirektør Stine Helgeland uttaler i pressemeldingen at filmene og seriene «bekrefter at norske produksjoner er attraktive på det internasjonale markedet».

LES MER | Filmstøtte som ikke virker

«Battle II» får tilbud om 4,8 millioner kroner i insentivtilskudd. Der første film ut var kinofilm, er det denne gang Netflix som oppgis som distributør.

Den norske HBO-serien «Beforeigners» får 22,3 millioner kroner til å lage sesong to, mens Netflix får tilbud om 7,8 millioner kroner til å følge opp første sesong av «Ragnarok».

Netflix får også 15.8 millioner kroner til sin nye serie «Rigor Mortis».

Powered by Labrador CMS