Annonse
Kulturminister Abid Q. Raja vil gi en snarlig tilbakemelding på hvilken løsning Nationaltheatret skal få mens det ærverdige bygget på Johan Dybwads Plass pusses opp. Foto: Lise Åserud / NTB
Nationaltheatret på flyttefot

Kulturministeren lover snarlig tilbakemelding

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kulturminister Abid Q. Raja kan ikke antyde et eksakt tidspunkt, men lover at Nationaltheatret skal få tilbakemelding så snart det er tatt en avgjørelse. Han forstår veldig godt at teaterets ledelse og ansatte føler stor usikkerhet for framtida og sier han selv er utålmodig etter å få dette på plass, skriver Dagsavisen.

Ifølge Dagsavisen vil en avklaring være klar i løpet av denne måneden. Det begynner å nærme seg tre år og opptil flere kulturministre siden Kulturdepartementet fikk i oppdrag å finne en løsning for Nationaltheatret.

Teateret er inne i sitt siste år i det ærverdige bygget på Johanne Dybwads plass, før den storstilte oppussingen tar til i løpet av 2022. I de fem-seks årene dette skal stå på, mener Nationaltheatrets sjef Kristian Seltun at det er helt nødvendig med en midlertidig hovedscene å spille på. Han anslår at minst 70 prosent av inntektene kommer fra forestillinger oppført på hovedscenen. Om de ikke får en midlertidig hovedscene på plass i god tid før flyttingen, frykter Seltun at det kan gå mot oppsigelser av Nationaltheatrets ansatte.

Forslaget om en midlertidig hovedscene har ligget på kulturministerens bord siden det ble sendt like etter sommeren. Raja har etter det gitt signaler om han ikke vil bruke for mange penger på midlertidige lokaler i de årene Nationaltheatret skal være på flyttefot. Han forsikrer derimot at det nå arbeides med saken og at de kan gi Nationaltheatret en snarlig tilbakemelding.

– Vi har god dialog med Nationaltheatret om dette, og departementet hadde et møte med teatret senest 21. januar. Vi har fått innspill fra Nationaltheatret til ulike alternativer for lokaler og modeller for drift i rehabiliteringsperioden, men jeg vil ikke gå inn på konkrete forslag før vi har tatt en avgjørelse, skriver Raja til Dagsavisen.

Annonse
Annonse
Annonse