Annonse
Kirkebenker regnes ikke som «fastmonterte seter» og dermed får de fleste kirker kun ha 50 tilskuere på konserter. Foto: Kyrre Lien / NTB

Ingen oppmykning av seteregel for kulturlivet – Helseministeren sier nei til å lempe på regelverket

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Helseminister Bent Høie sier nei til å lempe på regelverket som sier at kulturarrangementer uten fastmonterte seter maks kan ha 50 tilskuere.

Det skriver NRK etter et møte tirsdag formiddag mellom helseminister Bent Høie (H), kulturminister Abid Raja (V), FHI, Helsedirektoratet og flere forbund i kulturbransjen.

– Min tilbakemelding til kulturbransjen er at smittesituasjonen ikke gir oss mulighet til å lempe på regelverket. Saken er konkret vurdert av Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, og den klare anbefalingen deres er en streng fortolkning, sier Høie til NRK.

Flere aktører i kulturlivet har reagert på regelen, som blant annet fører til at kirkekonsertturneer har blitt avlyst eller nedskalerte. Kirkebenkene regnes nemlig ikke som fastmonterte seter.

– Benker regnes ikke som fastmonterte seter, ettersom benkene ikke er individuelle seter og det er lettere å flytte seg nærmere hverandre, skriver regjeringen i sin begrunnelse for denne definisjonen.

Annonse
Annonse
Annonse