Annonse
«Don't Stand So Close To Me» – den gamle, gode The Police-låten fra 1980 – har opplevd en strømmeøkning på 138 prosent på Spotify den siste tiden. Her er Sting og gitarist Andy Summers på avskjedskonserten i 2008 med trommeslager Stewart Copeland i bakgrunnen. Foto: AP

Flere lytter til beroligende musikk på Spotify

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

– En endret hverdag betyr nye mønstre som etterlater spor i vår lytteratferd. Når uroen i omverdenen vokser, søker vi ro gjennom musikk og podkaster. For eksempel ser vi en økt lytting til rolig musikk, så vel som meditasjon og nyhetspodkaster, sier Johan Seidefors, nordisk innholdssjef i Spotify.

Strømmetjenesten har tatt for seg sine data fra 19. mars og frem til onsdag i forrige uke, og ser ifølge pressemeldingen klare trender på en rekke felt:

Ikke bare vil foreldre ha musikk til det Spotify tolker til både er å underholde barna – og få dem til å sove. De trenger også selv å roes, og lytter både mer til akustisk musikk og sanger som har lavere energi eller er instrumental. Vi er også mye mer hjemme, og derfor øker det på med matlaging- og husarbeidsrelaterte spillelister, heter det videre.

LES MER | 7 av Sveriges 20 best betalte jobber i Spotify

Selv om joggere er blitt utskjelt den siste tiden, ser man en økning når det gjelder strømming av spillelister innen løping – mens andre strømmer naturlyder.

Selv om alle konsertscener er stengt, ønsker mange fortsatt å dele musikk. Spotify melder at felles spillelister opprettes og deles, noe innholdssjef Seidefors hevder er «et klart bevis på at vi ønsker å glede oss over musikk sammen, selv under sosial distansering».

LES MER | Spotify vil tjene flesk på podkast

Mange artister livestrømmer konserter via sosiale medier, og da oppleves ofte en strømmeøkning på Spotify i etterkant – noe artister som James Blake, Indigo Girls, Ben Gibbard, Chloe x Halle, Code Orange og Jewel er eksempler på.

Podkaster får mange gjennom dagene. Podkaster om velvære og meditasjon, matlaging og helse- og livsstil er blitt mer populære i disse koronatider, så vel som podkaster viet nyheter og kunnskap – som blant annet CNNs «Coronavirus: Fact vs. Fiction», BBCs «Coronavirus Global Update» og Foreign Policys «Don’t Touch Your Face».

Annonse
Annonse
Annonse