Annonse
Det blir ingen permitteringer for teatre, orkestre og Den Norske Opera og Ballett (bildet). Foto: Terje Bendiksby / NTB
Lønnsoppgjøret 2020

Ingen streikefare eller permitteringer i kultursektoren nå

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Alle varsler om permitteringer for teatre, orkestre og Den Norske Opera og Ballett er trukket tilbake etter at partene ble enige om lønnsoppgjøret for 2020.

– Etter at Spekter og LO Stat har kommet til enighet om lønnsoppgjøret 2020, er alle permitteringsvarsler for teatre, orkestre og Den Norske Opera & Ballett, som kunne ha blitt iverksatt dersom det ikke var mulig å sysselsette ansatte på en hensiktsmessig måte under en eventuell streik, trukket tilbake, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten i en pressemelding.

Anne-Kari Bratten forteller at arbeidstakersiden også har trukket varslene om mulig streikeuttak.

Forhandlingsenigheten skjedde etter at etter at riksmekleren anmodet Spekter og LO Stat om å avlyse meklingen på grunn av smittesituasjonen. Både Spekter og LO Stat mente det var fornuftig å ikke samle så mange mennesker over så lang tid som en mekling innebærer, gitt det høye smittetrykket i samfunnet, sier hun.

– Driften i kulturvirksomhetene går dermed som normalt, men med de begrensninger som følger av smitteverntiltak knyttet til koronapandemien. Vi er fornøyd med å ha kommet fram til en løsning sammen med LO Stat som gjør at det ikke blir streik, Spekter-direktøren.

Annonse
Annonse
Annonse