Kulturbransjen

Tons of Rock-festivalen fikk rekordoverskudd på grunn av krisestøtte fra staten. Her fra Def Leppards konsert i 2019.

Festivalen Tons of Rock får et rekordstort overskudd for 2020 ved hjelp av statlig koronastøtte

Publisert Sist oppdatert

Denne uka ble det endelig klart hva flere av de store musikkfestivalene får i statlig krisestøtte for fjoråret.

Tons of Rock var den eneste av søkerne som fikk hele beløpet de ba om: 36 millioner kroner.

Den tildelte støtten gjør at festivalen går med et overskudd på 33,8 millioner kroner – noe den hadde budsjettert med. Det er likevel ti ganger så mye som resultatet på 3,3 millioner kroner i 2019. Det er også det beste resultatet noensinne for rockefestivalen.

Morten Valestrand, finansdirektør i Live Nation og kontaktperson for Tons of Rock, forteller til Klassekampen at festivalen kunne vise til et stort billettsalg før nedstengingen i mars i fjor – mer enn de det gjorde totalt i 2019.

Han vil ikke kommentere det store overskuddet til Klassekampen.

Regjeringens kompensasjonsordning for kulturlivet har tidligere fått krass kritikk fra flere i bransjen fordi den åpnet for svært store støttebeløp til enkeltaktører.

Denne uka ble det også klart at Palmesus får 27 millioner kroner, mens konsertarrangøren Live Nation får 25 millioner kroner.

Sæmund Fiskvik, formann i Norwegian Recording Artists (Nora) sier det er sørgelig at Tons of Rock får så stor sum utdelt.

– Det er fullstendig galt å gi storparten av pengene til tredagersfestivaler framfor kulturhus som driver året rundt. Kulturministeren har bommet fullstendig, og det virker som om dette er helt frikoplet fra sunn fornuft, sier Sæmund Fiskvik.

Powered by Labrador CMS