Annonse
DJ Tiësto under festivalen Palmesus i Kristiansand i 2019. Mandag var Palmesus blant festivalene som fikk utbetalt kompensasjon for avlyst festival i 2020. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Milliondryss over avlyste festivaler

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kulturrådet betalte mandag ut mer enn 120 millioner kroner i kompensasjonsmidler til store festivalaktører som måtte avlyse i 2020.

Tons of Rock får mest med 36,1 millioner kroner, etterfulgt av Palmesus med 27,1 millioner kroner og Live Nation Norway, som har fått 24,7 millioner som arrangør.

Det kom inn mer enn 1.500 søknader om kompensasjon for perioden mai-august, og mer enn 1.200 søkere fikk sine vedtak tidlig høsten 2020.

Alle de rundt 230 som søkte om mer enn én million kroner, ble bedt om å sende inn ytterligere dokumentasjon, og blant dem var mange av de største festivalene i Norge. Det er midler til de disse søkerne som nå blir utbetalt.

I forrige uke ble det klart at All Things Live får 36,4 millioner kroner, to millioner mindre enn de søkte om, for rundt 20 konserter som måtte avlyses i 2020.

Noen få søkere må fortsatt vente. Stavernfestivalen leverte inn sin siste dokumentasjon før helgen og vil etter planen få et vedtak tirsdag. I tillegg kommer en håndfull mindre søkere som fikk forhåndsutbetalt en andel av søknadssummen før jul.

– Kultursektoren har et stort behov for disse midlene, og jeg er glad for at vi nå nærmer oss slutten av saksbehandlingen, sier direktør Kristin Danielsen i Kulturrådet.

 

Disse fikk kompensasjon mandag:

* Tons of Rock får hele søknadsbeløpet på 36,1 millioner kroner.

* Palmesus har søkt om 35,1 millioner kroner og får 27,1.

* Live Nation Norway har søkt om 25 millioner kroner som arrangør og får 24,7.

* Festningen har søkt om 20,8 millioner kroner og får 8,1.

* Momentium Live har søkt om 18,5 millioner kroner og får 8,4.

* Rogaland Fritidspark har søkt om 17,1 millioner kroner og får 8,5.

* Idyllfestivalen har søkt om 13,5 millioner kroner og får 8,7.

Fra før har rundt 1.200 mindre aktører fått utbetalt penger høsten 2020. Det er også noen få søkere, som Stavernfestivalen, som ikke har fått utbetalt ennå.

Kilde:   Kulturrådet

Annonse
Annonse
Annonse