– Det er fryktelig trist at vi ikke kan gjennomføre festivalen slik vi kjenner den, sier festivalsjef Marit Borkenhagen.

Norsk Litteraturfestival / Presse

Litteraturfestivalen lager digital festival

Publisert: 23. mars 2020 kl 10.46
Oppdatert: 23. mars 2020 kl 10.46

Den 26. utgaven av Norsk Litteraturfestival må tenke nytt. For en ting er sikkert, de mange forfatterne som skulle komme, fra land som Spania, Sverige, Argentina, Tyskland, Mexico og USA, kommer ikke. Og å samle store folkemengder er også uaktuelt.

LES MER | Litteraturhuset vil hjelpe utsatte litteraturarbeidere

I en pressemelding fra litteraturfestivalen heter det at det blir forfattermøter med både hjemlige og internasjonale forfattere. Men disse vil delta via skjermen og dermed møte publikum hjemme i deres egne stuer, fremgår det fra arrangørhold.

– Det er fryktelig trist at vi ikke kan gjennomføre festivalen slik vi kjenner den, men slik situasjonen er nå er det ikke mulig å se for seg en festival med 300 arrangementer og mer enn 30 000 publikumsbesøk på Lillehammer i vår, fastslår festivalsjef Marit Borkenhagen.

– Vi følger myndighetenes anbefalinger, men er samtidig opptatt av å bidra til at litteratur blir formidlet til publikum i en krisetid og at forfatterne får både oppdrag og honorarer, avslutter festivalsjefen.

LES MER | Loe leser live fra «Slutten på verden slik vi kjenner den»

Den digitale litteraturfestivalen vil gå av stabelen helgen 29.–31. mai 2020.

Saken fortsetter under annonsen

Pegasus, festivalens tilbud til barn og unge, er foreløpig planlagt flyttet til 21.–25. september, mens Sigrid Undset-dagene legges til Bjerkebæk i tidspunktet 21. og 22. november.

Norsk Litteraturfestival så dagens lys for 25 år siden, våren 1995, etablert med utgangspunkt i et seminar om Sigrid Undsets forfatterskap.

Ledige stillinger – kulturjobb