Teater og scene

Teater Manu utforsker utenforskap med H.C Andersens «Den stygge andungen»

Denne høsten inviterer Teater Manu barn og voksne til å ta del i H. C. Andersens univers med sin nyoppsetning av «Den stygge andungen». Teatret besøker flere byer i landet med stykket, som tar for seg den evig aktuelle fortellingen om utenforskap og å finne sin plass.

Publisert Sist oppdatert

­Ved å utforske temaer som utenforskap og tilhørighet, ønsker regissør Thea Elisabeth Skallevold å skape en forestilling som kan forene publikum på tvers av alder:

– Alle trenger en fantasi. Spesielt når livet blir vanskelig. Som det blir, av og til. Vi vil invitere barn og voksne inn i et poetisk, lekent og magisk univers.

Et gjenkjennelig univers

Forestillingen «Den stygge andungen» handler i stor grad om viktigheten av å holde ut til tross for vanskelige tider, og om hvordan hjelp kan komme fra uventet hold når man minst venter det. Stykkets tematikk er gjenkjennelig for mennesker i alle aldre, sier Skallevold:

– Som alle gode eventyr, snakker dette like mye til voksne som til barn. Det er lett å tenke at utenforskap forsvinner etter ungdomstida. Det gjør det jo ikke. Derfor er denne forestillingen like mye til de voksne som til barna deres.

«Den stygge andungen»

H. C. Andersens fortelling om den stygge andungen ble publisert for første gang i 1843, og er blant hans mest kjente eventyr. Handlingen finner sted i en andegård, hvor en nyutklekket andunge opplever å bli hånet og plaget fordi han ser annerledes ut. Etter hvert får andungen nok og bestemmer seg for å rømme. Alene i verden og på søken etter et sted å høre til, dukker det opp uforutsette hendelser som byr på prøvelser og utfordringer.

Teater Manu er Norges eneste profesjonelle teater som har tegnspråk som scenespråk, og alle produksjoner er også tilgjengelig for hørende, da det benyttes stemmeskuespillere.

Forestillinger

21. oktober Kl. 18:00 Oslo Teater Manu
24. oktoberKl. 18:00SandefjordHjertnes Kulturhus
26. oktoberKl. 18:00PorsgrunnÆlvespeilet
28. oktoberKl. 18:00KristiansandKilden
29. oktoberKl. 13:00KristiansandKilden
01. novemberKl. 18:00SolaSola Kulturhus
03. novemberKl. 18:00BergenFana Kulturhus
25. novemberKl. 18:00OsloTeater Manu
26. novemberKl. 16:00OsloTeater Manu
27. novemberKl. 16:00OsloTeater Manu

Powered by Labrador CMS