Foto: teatermanu.no.

Teater Manu utforsker utenforskap med H.C Andersens «Den stygge andungen»

Publisert: 21. september 2022 kl 14.02
Oppdatert: 21. september 2022 kl 14.02

­Ved å utforske temaer som utenforskap og tilhørighet, ønsker regissør Thea Elisabeth Skallevold å skape en forestilling som kan forene publikum på tvers av alder:

–  Alle trenger en fantasi. Spesielt når livet blir vanskelig. Som det blir, av og til. Vi vil invitere barn og voksne inn i et poetisk, lekent og magisk univers.

Et gjenkjennelig univers

Forestillingen «Den stygge andungen» handler i stor grad om viktigheten av å holde ut til tross for vanskelige tider, og om hvordan hjelp kan komme fra uventet hold når man minst venter det. Stykkets tematikk er gjenkjennelig for mennesker i alle aldre, sier Skallevold:

–  Som alle gode eventyr, snakker dette like mye til voksne som til barn. Det er lett å tenke at utenforskap forsvinner etter ungdomstida. Det gjør det jo ikke. Derfor er denne forestillingen like mye til de voksne som til barna deres.

«Den stygge andungen»

H. C. Andersens fortelling om den stygge andungen ble publisert for første gang i 1843, og er blant hans mest kjente eventyr. Handlingen finner sted i en andegård, hvor en nyutklekket andunge opplever å bli hånet og plaget fordi han ser annerledes ut. Etter hvert får andungen nok og bestemmer seg for å rømme. Alene i verden og på søken etter et sted å høre til, dukker det opp uforutsette hendelser som byr på prøvelser og utfordringer.

Saken fortsetter under annonsen

Teater Manu er Norges eneste profesjonelle teater som har tegnspråk som scenespråk, og alle produksjoner er også tilgjengelig for hørende, da det benyttes stemmeskuespillere.

Forestillinger

21. oktober

Kl. 18:00

Oslo

Teater Manu

24. oktober

Kl. 18:00

Sandefjord

Hjertnes Kulturhus

26. oktober

Kl. 18:00

Porsgrunn

Ælvespeilet

28. oktober

Kl. 18:00

Kristiansand

Kilden

29. oktober

Kl. 13:00

Kristiansand

Kilden

01. november

Kl. 18:00

Sola

Sola Kulturhus

03. november

Kl. 18:00

Bergen

Fana Kulturhus

25. november

Kl. 18:00

Oslo

Teater Manu

26. november

Kl. 16:00

Oslo

Teater Manu

27. november

Kl. 16:00

Oslo

Teater Manu

Ledige stillinger – kulturjobb