Teater og scene

I 2017 fikk serien «Skam» Peer Gynt-prisen. Her er produsent Marianne Furevold-Boland (t.v.), prisutdeler og daværende statsminister Erna Solberg og regissør Julie Andem.

NRK har fått ny dramaredaktør

– Jeg har vært privilegert som har hatt muligheten til å jobbe med dette i NRK i nesten et helt liv, og jeg ser fram til å fortsette å finne og løfte det beste innholdet for publikum som NRKs dramaredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Det sier den ferske redaktøren Marianne Furevold-Boland i en pressemelding. Hun hentes fra stillingen som eksekutiv produsent i kanalens dramaavdeling.

Furevold-Boland var produsent for ungdomsserien «Skam», som er en av NRKs største suksesser gjennom tidene. Hun startet som eksekutiv produsent i dramaavdelingen i 2017 og har siden hatt ansvaret for prosjekter som «Livstid», «Exit», «Lykkeland», «Verden er min» og «Norskish».

– En god dramaserie kan gi oss mennesker noen verktøy som kan hjelpe oss med livets små og store utfordringer. Å skape godt og underholdende drama som gir opplevelser som treffer hele følelsesregistret hos våre seere, er både utfordrende, vanskelig, men også veldig gøy og givende, sier hun.

Furevold-Boland er utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), og har lang erfaring som både skuespiller og som programleder i NRK, før hun selv begynte å produsere radio og TV for barn og voksne.

Powered by Labrador CMS