Annonse
Scene fra DNS sin oppsetning av «Onkel Vanja», som har gjort lykke i strømmet form. Nå blir det nye sjanser til å se klassikeren. Foto: Odd Mehus

Sender «Onkel Vanja» på strømme-utflukt igjen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

2020 ble året da teaterhusene måtte tenke nytt. Antallet strømmede forestillinger var ikke få i året som gikk – og noen av dem ble svært godt mottatt.

Blant teaterhusene som må gå nye veier i pandemitider, er Den Nationale Scene i Bergen. Herfra meldes det om suksess for tre videostrømminger i desember av teatersjef Stefan Larssons iscenesettelse av «Onkel Vanja». Forestillingen ble vist tre ganger, og ble sett av rundt 3000 seere i Norden, fordelt på ulike digitale enheter.

Den gode mottakelsen gjør at DNS nå vil gi publikum tre nye muligheter til å se klassikeren – hjemme i sin egen stue.

Seertallene fra desember viser at 71 prosent av seerne var norske, mens 26 prosent befant seg i Sverige. De tre strømmingene hadde også seere i Danmark, Finland og andre europeiske land.

– Seertallene er meget positive, spesielt med tanke på at publikum kun kan se forestillingen i det 2 timer og 30 minutter lange vinduet som forestillingen varer. Dette dramaet treffer fortsatt en nerve og har en merkelig aktualitet, sier Stefan Larsson via pressemeldingen om stykket, som har scenografi av Sven Haraldsson.

DNS legger nå ut tre nye sendinger av «Onkel Vanja» i januar. Sendetidspunktene blir som følger: Onsdag 13. januar kl. 21.00, mandag 18. januar kl. 21.00 – og søndag 24. januar kl. 16.00.

Annonse
Annonse
Annonse