Annonse
Får gode Hamlet-skussmål: Skuespiller Herbert Nordrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Mange år siden vi solgte så mange billetter til samme forestilling – på én dag

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

«Hamlet»-salget er godt hjulpet av svært gode anmelderskussmål.

«Herbert Nordrum er sensasjonelt god som Hamlet», skrev Aftenpostens kritiker – og kvitterte med terningkast seks til Johannes Holmen Dahls-regisserte oppsetning av klassikeren.

«Krystallklart», mente Dagbladet og ga terningkast fem. Norsk Shakespearetidsskrift fremholdt at «skuespillerensemblet briljerer».

Forestillingen skal spille ut november og er tilnærmet utsolgt. I løpet av en uke ble det solgt 5000 billetter til «Hamlet», hvorav 1000 i løpet av én dag, den 19. august.

– Det er mange år siden vi solgte så mange billetter til én og samme forestilling i løpet av en dag, så dette er veldig gøy, sier teatersjef Kristian Seltun via pressemeldingen.

Også hovedsceneforestillingen «Full spredning», basert på Nina Lykkes roman, har svært godt salg. Snart 10 000 publikummere har kjøpt billett, om lag samme antall som til «Hamlet». Forestillingen har flere spillekvelder enn Hamlet og går til 30. desember.

Tredje forestillingen ut på Hovedscenen er familieforestillingen «En julenattsdrøm», som har urpremiere 9. oktober. Seks uker før premiere har over 7000 publikummere sikret seg billetter, som betyr at forestillingen er 45 prosent solgt.

På grunn av smittevernhensyn kan Nationaltheatret bare selge annethvert sete i salen, noe som på Hovedscenen betyr 366 publikumsplasser.

Annonse
Annonse
Annonse