Annonse
Illustrasjonsbilde: Skuespillerne Hanna-Maria Grønneberg og Herbert Nordrum i William Shakespeares «Romeo og Julie». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kloden teater skal prioritere scenekunst for barn og unge

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Direktør Ådne Sekkelsten sier til Aftenposten at målsettingen er klar. Kloden skal være et lavterskeltilbud og bidra til å gjøre teater og dans tilgjengelig for unge på deres egne premisser. Hele scenekunstfeltet skal inkluderes.

Det midlertidige teateret ligger i bygninger som skal rives og erstattes med boliger. Kloden Pilot åpner i disse dager i industriområdet på Økern og skal danne bro over til teaterhuset Kloden, som skal åpnes i 2025.

Kloden ligger midt i Hovinbyen, Oslos største byutviklingsområde.

- Det var faktisk eiendomsselskapet som eier dette, som henvendte seg til oss. De hadde hørt at vi lette etter et sted og lurte på om vi ikke ville bygge noe her. I denne delen av byen er det høy befolkningsvekst og lite kulturtilbud, sier Sekkelsten.

Kunstnerisk leder Kjell Moberg sier de ønsker å bruke kunst som en del av byutviklingen, og at det nye teaterhuset skal ha lav terskel og være like åpent som et bibliotek. Visjonen er å skape et teaterhus der barn og unge kan henge. Et sted de kan være med å utvikle og oppleve kunst.

- Vi synes det er viktig at barn og unge skal få møte det profesjonelle teaterrommet. Særlig for de barna som vanligvis ikke har muligheten til å bli tatt med i teateret, er det viktig. Vi skal også åpne hele teatermaskineriet sånn at publikum kan få se hva dette er, sier Moberg.

Når teaterhuset står ferdig i 2025, blir det med to scener, fem prøvesaler, verksteder og publikumsarealer. De har kalt teateret Kloden fordi de tenker stort.

Annonse
Annonse
Annonse