Den legendariske showbizmogulen og komponisten Andrew Lloyd Webber kjemper hardt for at hans seks London-teatre skal overleve koronapandemien.
Foto
AP

Andrew Lloyd Webber risikerer heller fengsel enn å la være å åpne London-teatrene sine

Publisert: 11. juni 2021 kl 08.32
Oppdatert: 11. juni 2021 kl 08.32

Musikalmogulen Andrew Lloyd Webber akter å åpne teatrene sine i London 21. juni – og er forberedt på å bli arrestert om myndighetene griper inn.

– Vi skal åpne, koste hva det koste vil, sier Andrew Lloyd Webber til avisen The Telegraph.

21. juni er datoen da den britiske regjeringen aktet å slippe opp alle koronarestriksjonene. Men nå frykter mange at gjenåpningen må utsettes på grunn av deltavarianten av viruset. Det har Andrew Lloyd Webber ikke tid til å vente på:

Han har allerede pantsatt London-huset sitt på nytt, og må kanskje selge de seks teatrene han har på Londons West End om ikke det snart blir lettelser.

25. juni planlegger Lloyd Webber å åpne dørene for de første forhåndsoppsetningene av musikalen «Cinderella», som skal ha verdenspremiere 14. juli.

– Vi vil si: Kom til teateret og arrester oss, sa teatersjefen og musikalkomponisten, som oppfordrer myndighetene til å publisere informasjon fra de mye omtalte pilotarrangementene de siste månedene.

– Etter å ha snakket med advokater om dette, er følelsen at myndighetenes reaksjon, om de stopper oss fra å gå videre, verken er rasjonell eller proporsjonal, sa Lloyd Webber til Radio 4. Han mener dette «kan være regjeringens øyeblikk til å vise oss at de faktisk bryr seg om musikerne og skuespillerne og alle som jobber med liveoppsetninger».

Saken fortsetter under annonsen

Så sent som i forrige uke sa Andrew Lloyd Webber at han vurderer å gå til sak om teatrene hans ikke snart får ønske et fulltallig publikum velkommen tilbake.

Ledige stillinger – kulturjobb