Teater og scene

Kim Falck spiller sønnen i «Vi hjemløse», som blir å høre som lyddrama i sin koronaforsinkede urpremiere.

– Aller helst skulle jo «Vi hjemløse» vært på scenen i mars i fjor

Publisert Sist oppdatert

Nationaltheatrets forestilling «Vi hjemløse» ble selv hjemløst – da det to dager før urpremieren i fjor ble koronaavlyst. Nå blir det i stedet å høre som lyddrama.

«Vi hjemløse» ble skrevet da dramatiker og forfatter Kathrine Nedrejord var husdramatiker på teatret, og skulle vært spilt på en av de mindre scenene fra 14. mars i fjor.

Det handler om en familie på fire som flykter fra krig, fengsling og utrygghet, men møter en fred i det nye hjemlandet som ifølge omtalen oppleves som øredøvende på et annet vis.

Nå blir historien i stedet å høre som lyddrama, i en bearbeidet og forkortet versjon produsert av Nationaltheatret – og tilgjengelig gratis på de fleste podkastplattformene og på teatrets hjemmeside.

Rollene spilles av Petronella Barker, Per Frisch, Selome Emnetu og Kim Falck, som også har regi. Kathrine Nedrejord bearbeidet selv stykket til lyddrama.

– Aller helst skulle jo «Vi hjemløse» vært på scenen i mars, men sånn ble det ikke, sier Nedrejord, som synes det er en fin løsning og et spennende format.

– Det er spesielt fint å kunne tilby dette lyddramaet til publikum nå, siden vi fremdeles ikke kan møtes i teatersalen, sier Kristian Seltun, teatersjef på Nationaltheatret.

Powered by Labrador CMS