Annonse
Kari Onstad Winge som gikk vekk tidligere i år er nytt æresmedlem i Skuespillerforbundet. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Skuespillerforbundet utnevner tre nye æresmedlemmer

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Det er med stor glede og stolthet vi innlemmer de tre skuespillerne i vårt galleri av æresmedlemmer, sier forbundsleder Knut Alfsen i Norsk Skuespillerforbund via en pressemelding.

En gang i året utnevner forbundets generalforsamling nye æresmedlemmer. I år er det Kari Onstad Winge, Linda Tørklep og Liv Aakvik som får den høythengende utmerkelsen, som tildeles «personer som har hatt spesiell betydning for forbundet, scenekunsten eller skuespilldiktningen».

Utdelingen fant sted på Theaterkaféen tirsdag.

Det var familien til Kari Onstad Winge som overtok utmerkelsen, ettersom skuespilleren brått gikk vekk 24. mars i år. Winge var utdannet på teaterhøyskolen og har vært tilknyttet Den Nationale Scene og Nationaltheatret, Radioteatret og Fjernsynsteatret. Hun har også arbeidet mange år frilans, også innen det frie scenekunstfeltet.

Fra venstre: Knut Alfsen, forbundsleder Norsk Skuespillerforbund, Linda Tørklep, Stein Winge, som mottok utmerkelsen på vegne av Kari Onstad Winge, Liv Aakvik og Anne E. Kokkinn, nestleder i Norsk Skuespillerforbund. Foto: Thor Lønning Aarrestad

Linda Tørklep har Norges-rekord i turnévirksomhet med Riksteatret; i hele 44 og et halvt år har hun vært med på teatrets turnérunder rundt om i landet, og har spilt nærmere 70 forskjellige roller.

«Kolleger sier hun har vært en solid skuespiller på dette spesielle omreisende teatret, hvor hun har bidratt til den glede som er spredt,» heter det i pressemeldingen fra Skuespillerforbundet.

Liv Aakvig var med i Tramteatret fra 1976 til 1986. Tramteatret laget politisk teater, i revyform, med stor vekt på musikk, og produserte åtte musikkrevyer i løpet av teatrets levetid. Hun er også kjent fra rollen som Frida Frosk i Pelle Parafins Bøljeband.

Senere startet Aakvig Dameteater & Sønn sammen med Kine Hellebust og Anne Nyutstumo, hvor hun var både skuespiller og manusforfatter. Hun har også skrevet for NRK Radioteater og lest inn en stor mengde lydbøker, vært aktiv i teatergruppa Frie Radikale og spilt i forestillingen Kalenderpikene, både på Den Nationale Scene og Oslo Nye Teater.

Annonse
Annonse
Annonse