Annonse
Får et fint oppdrag - som husdramatiker for Nationaltheatret: Camara Lundestad Joof. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Camara Lundestad Joof er ansatt som husdramatiker på Nationaltheatret de neste to årene – og hun har planene klare

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Lundestad Joof er scenekunstner og dramatiker, ikke minst kjent for den selvbiografiske soloforestillingen «Pavlovs tispe». Hun har også gjort seg bemerket som spaltist i Dagbladet og med boka «Eg snakkar om det heile tida». Om sine dramatikerplaner i Nationaltheatrets stall, sier hun:

– Planen er å lage et dokumentarisk verk om broren min. Selv om vi er oppvokst i samme køyeseng og med like pyjamaser, havnet han i et gjengmiljø, med kriminalitet og rus – og jeg på Nationaltheatret. I sju år hadde vi ikke kontakt med hverandre, før vi begynte våre lange samtaler – som er grunnlaget for det jeg nå skriver.

De to har norsk mor og gambisk far – og et av temaene den nye husdramatikeren ønsker å undersøke, er hvordan rasisme er kjønnet. Lundestad Joof sier videre at stykket vil tematisere innenforskap og utenforskap – og ikke minst blir dette en fortelling om søskenkjærlighet. Urpremieren er planlagt lagt til Torshovteatret høsten 2022.

I tillegg planlegger den ferske husdramatikeren et fiktivt dramatisk verk som skal handle om nedbrytningen av samfunnsdebatten, med premiere i 2021.

Camara Lundestad Joof tar over som husdramatiker ved Nationaltheatret etter Kathrine Nedrejord.

 
Annonse
Annonse
Annonse