Annonse
– Slapp teaterkritikk, skriver Tømta om synspunktene til Aftenposten-anmelder. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Nationaltheatret-sjef Hanne Tømta

– Torshovgruppas tid er ikke forbi

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Denne uken skrev Aftenpostens teateranmelder Per Christian Selmer-Anderssen at Torshovgruppa, som tilhører Nationaltheatret, bukker under for en slapp teatersjef og et arbeidsliv i endring.

Årsaken til kritikken var at teatersjef Hanne Tømta hadde uttalt at det er lite interesse for å etablere en ny Torshovgruppe i ensemblet.

I dag svarer Tømta på kritikken i en kommentar i Aftenposten.

Skuespillere driver ikke teateret selv

Teatersjefen tilbakeviser blant annet Selmer-Anderssens påstand om at skuespillerne driver teateret selv, og er uenig i kritikken om at gruppa blir nedprioritert.

«La det være sagt: Torshovteatret er en usedvanlig stolt del av Nationaltheatrets historie. Men at det ikke er lansert noen ny, fast kunstnergruppe på Torshov nå, betyr ikke at de kunstnerinitierte prosjektenes tid på Torshov er forbi,» skriver hun.

Videre viser hun til at Torshovteatret er et arbeidskrevende prosjekt, og at langt færre søknader fra ensemblet om å overta «stafettpinnen på Torshov», kommer inn.

Forskjellig virkelighetsbilde

Tømta avslutter med å påpeke at Selmer-Anderssens utvalg av eksempler på kritikkverdige oppsetninger de siste ti årene er utvalgt og «passer inn i hans karikerte virkelighetsbilde», og ramser selv opp flere eksempler på det hun mener er det motsatte. Å se tilbake på hva som var bedre i fortiden og ikke ta utgangspunkt i situasjonen anno 2019, er «slapp kritikk», konkluderer hun.

Hanne Tømta går av som teatersjef i 2021, og Kristian Seltun er den utvalgte stedsfortreder. Han kommer fra jobben som teatersjef på Trøndelag Teater.

Annonse
Annonse
Annonse