Annonse
Foto fra Peer Gynt-forestillingen i 2015. Foto: Wikimedia Commons

Kulturrådet kutter Peer Gynt-støtte med 1 million

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den ti dager lange kulturfestivalen Peer Gynt i Gudbrandsdalen må klare seg med 1 million kroner mindre i støtte fra Kulturrådet.

­– Et kutt på en million får konsekvenser. Nå skal vi kritisk gå gjennom programmet og bestemme hvilke arrangementer dette vil gå utover, sier daglig leder May Brit Støve i Peer Gynt AS i en pressemelding.

Den kjente Peer Gynt-forestillingen ved Gålåvatnet solgte i fjor 20.000 av totalt 30.000 billetter.

– Ibsen skrev at «det forbannede med de små forhold er at de gjør tanken små». Vi skal ikke gå i den fellen. Vi skal tenke stort og satse enda mer på kvalitet for å sikre at Peer Gynt ved Gålåvannet er en kulturopplevelse i verdensklasse. Vi har et kravstort nasjonalt og internasjonalt publikum som vi skal fortsette å imponere, sier Støve.

Hun forteller at Peer Gynt-ledelsen allerede har bedt om et møte med Kulturrådet for å få en avklaring på fremtidig finansiering.

Bidrag fra Snøhetta og Nasjonalballetten

Til neste år skal forestillingen gå sin gang med Marit Moum Aunes i regissørrollen for andre året på rad. Det norske arkitektbyrået Snøhetta har bidratt til det scenografiske konseptet, og utendørsteatret har skuespillere og dansere fra Nasjonalballetten.

I år var det Pål Christian Eggen som hadde hovedrollen som Peer Gynt i skuespillet med samme navn som har blitt vist på Gålå siden 1989.

De økonomiske ringvirkningene fra festivalen til regionen skal være på over 80 millioner kroner, ifølge en beregning fra Norway Convention Bureau.

Annonse
Annonse
Annonse