Teater og scene

Beskylder Kulturrådet for å være uinteressert i meningsmangfold i scenekunstfeltet

Mandag ble det offentliggjort hvilke seks scenekunstkompanier som får kunstnerskapsstøtte fra Kulturrådet de neste fire årene. Scenekunstgruppa ­Traavik.info, som har mottatt millionstøtte fra Kulturrådet fra kompaniets oppstart i 2006, var ikke på listen.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er helt åpenbart en avstraffelse fra fagutvalget og fra Kulturrådet, sier Morten Traavik som driver Traavik.info til Klassekampen.

På grunn av sitt engasjement i debatten om den kritiserte forestillingen «Sløserikommisjonen», der Traavik inviterte Are Søberg, som står bak Facebook-kontoen Sløseriombudsmannen med på prosjektet, mente Traavik at minst tre av ti utvalgsmedlemmer som skulle behandle søknaden i Kulturrådet var inhabile.

De tre medlemmene det var snakk om, ble erklært inhabile. Traavik mener at Kulturrådet gjennom de siste to årene har opptrådt uredelig overfor ham og Traavik.info, og at avslaget er en avstraffelse og kansellering.

Peder Horgen, leder i fagutvalget for dans og fungerende utvalgsleder, sier til avisen at avslaget av årets søknad ikke har noe å gjøre med striden rundt Traavik den siste tiden.

– Den nye søknadsordningen fokuserer i større grad på utvikling, mer enn det som ligger bakover, sier Horgen til avisen om bakgrunnen for at Traavik.info har fått støtte uten unntak fra 2014, men ikke i år.

Han legger til at med den nye ordningen er det større rotasjon, og at flere store kunstnere har opplevd det samme som Traavik de siste årene.

Powered by Labrador CMS