Angelique Kidjo kommer til urfolksfestivalen Riddu Riddu til sommeren med en rykende fersk Grammypris for albumet «Mother Nature». Foto: AP

Verdensstjerne klar for urfolksfestivalen Riddu Riddu

Publisert: 20. mai 2022 kl 10.20
Oppdatert: 20. mai 2022 kl 16.48

Verdensstjernen vant Grammy for sitt nyeste album «Mother Nature», og til sommeren dukker hun opp i nordnorsk natur når Riddu Riddu er klar for full festival igjen.

Etter to år med alternative arrangementer og nedskalert festival røpet Riddu Riddu sitt brede program fredag. Andre artister som har bebudet sin ankomst er den canadiske publikumsfavoritten The Halluci Nation, tidligere kjent som A Tribe Called Red, Sámi Grand Prix-aktuelle SOÁ og afro-colombianske Lido Pimienta.

Festivalen byr også på de nye samarbeidspartnerne Mustafa x Elle Maija, der sistnevntes joik og gitar blandes med Mustafa Hasans rap.

Det blir også klubbing i lávvu med Article 3 og DJ-ene IDJa og Ailo, danseforestilling med de samiske danserne Biret Haarla og Gáddjá Haarla, som opptrådte i Sámi Pavillion under Veneziabiennalen.

Årets nordlige folker inuitter fra Grønland, som vil prege program og være til stede i egen lávvu på Riddu Siida. Tema for årets festival er rettigheter til land, med kunstutstilling og samarbeid med aktivistalliansen Redd Repparfjord. Kortfilmprogram og et bredt seminarprogram loves også.

– Det er veldig bra å få lage Riddu Riđđu, slik det skal være, med publikum fra både fjern og nær, sier festivalsjef Sandra Márjá West.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb