Vamp på scenen under en av sommerens mange konserter, på Losby Gods i Lørenskog torsdag 28. juli. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Vamp-sjefen: – En lykke å se at man etter 30 år kan gå noen nye veier og ikke gjenta seg selv

Publisert: 1. august 2022 kl 10.50
Oppdatert: 1. august 2022 kl 10.55

– Vi har vært på en stor sommerturné, og heldigvis kommer det masse folk! Folk er lettet, og har lyst til å gå ut. Vi har hatt en fantastisk sommer, der vi til og med har vært heldige med været! sier en strålende blid Øyvind Staveland.

Vamp er i innspurten med å spille seg gjennom Sommer-Norge.

Når NTB møter Staveland har de akkurat spilt i hagen til staselige Losby Gods i Lørenskog, omgitt av grønne plener og skoger – og glade publikummere som hadde med seg egne fluktstoler. Dagen etter ventet et sluseamfi i Telemark, før ferden går videre til tre innendørskonserter i Riddersalen på Baroniet Rosendal neste helg.

– Det har vært en sommer vi ikke har sett maken til, og ennå er den ikke over. Vi skal holde på ut august før vi gir oss, sier Vamp-sjefen.

Kommer sent

Det evig turnerende bandet lurte litt på hvordan besøket kom til å bli før turneen startet.

– Når man har hatt de smellene som har hatt, og publikum har vært litt redde, har det jo konsekvenser. Som at vi ser at folk denne sommeren har sittet mye lenger på gjerdet og ventet før de kjøper billetter, det merker alle. Men så kom de – i stort monn, sier Staveland, som erklærer seg riktig fornøyd med billettsalget til den omfattende turneen.

Saken fortsetter under annonsen

Når Vamp har spilt seg gjennom alt fra nye «Tiå det tar» og avsluttet med evige «Månemannen» på festival på øya Rott den 27. august, blir det seks ukers ferie for bandet.

– Så er det høstturné med 19 konserter, der vi skal inn i kulturhusene. Vi slutter alltid i november, så lar vi de andre synge julesanger. Det beinet er det mange andre om, smiler han skrått.

Sønn og far: Odin Staveland (t.v.) og Øyvind Staveland i Vamp under en av sommerens mange konserter, her på Losby Gods i Lørenskog. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Smittetopp-turné

Vamp slapp albumet «Tiå det tar» i august i fjor. Det var deres studioalbum nummer 13, samtidig som gruppen kunne feire 30 år. Mottagelsen var svært god – både hos fans og anmeldere.

– Vi turnerte med de nye sangene nå i vinter, og de ble tatt godt imot, men da var det jo litt spesielt. Vi gjennomførte en lang Nord-Norge-turné midt under smittetoppen, sier Øyvind Staveland med et lite sukk om pandemitidens utfordringer.

Denne sommeren har Vamp endelig fått spilt dem for et fulltallig publikum, og fått en god mottagelse.

Saken fortsetter under annonsen

– Det er litt gøy, for uten å tenke så mye over det ble det en ny touch på Vamp-lyden. Jeg la vekk mye av strengene mine, og buene mine, og fløytene mine, og komponerte selv på gitar. Vi fant en annen sound uten at vi egentlig forsket så mye i det.

– En lykke

Øyvind Staveland tror nettopp pandemien, som gjorde at Vamp i en lang periode ikke fikk reist på turné, er årsaken.

– Da fikk vi bedre tid til å prøve ut ting, så det har ikke bare vært tragisk med pandemien for oss, sier han og forteller hvordan bandet tenkte.

– Hva var det vi ikke hadde prøvd? Vi fikk lyst til å strekke oss litt. Det er kjekt å se at man etter 30 år kan gå noen nye veier og ikke gjenta seg selv. Det er en lykke!

Ledige stillinger – kulturjobb