MusikkPlot

The Wombats er umåtelig populære i Storbritannia – og selger ut både konsertturné og topper albumlisten med sin nye plate.

The Wombats danket ut Adele og Ed Sheeran: – Rimelig surrealistisk

Publisert Sist oppdatert

Bandet The Wombats gikk til topps på den britiske albumlisten – foran både Adele og Ed Sheeran.

– Det er rimelig surrealistisk hele greia, men veldig kult, sier bassisten fra Elverum til NRK Innlandet. For jubelen er stor på hjemtraktene hans også.

Tord Øverland-Knudsen startet The Wombats sammen med vokalist og gitarist Matthew Murphy og trommeslageren Dan Haggis i 2003. Etter 18 år og med det femte studioalbumet lyktes indierockerne omsider å klatre helt til topps på den britiske albumlisten.

«Fix yourself, not the world» topper denne uken foran Ed Sheerans «=», Adeles «30» og The Weeknds «Dawn FM» på de påfølgende plassene på den viktige britiske musikklisten.

– Det er helt uvirkelig at det ble nummer én. Vi har holdt på i utrolig mange år nå. Og det her er femte skiven. At det endelig skulle slå til er veldig kult, sier Tord Øverland-Knudsen til NRK fra USA – der The Wombats nå er ute på en fem uker lang turné.

Også tidligere har de ligget høyt oppe på salgslistene i Storbritannia, men uten å ta steget helt opp.

– Vi har ligget og vaket i toppen hver gang vi har gitt ut en skive. At det faktisk slår til den gangen her er sikkert litt tilfeldigheter, sier Øverland-Knudsen. Selv mener han det er gruppens beste album hittil.

5. mai setter The Wombats kursen for Rockefeller, på en europeisk mellomlanding etter USA-turneen og en utsolgt britisk runde og før de legger i vei til Australia i mai.

Powered by Labrador CMS