Foto

Emilie Nicolas og Daniel Herskedal. Foto: Stein Hødnebø.

Siste smakebit fra Daniel Herskedal og Emilie Nicolas’ kommende album

Publisert: 23. september 2022 kl 13.07
Oppdatert: 23. september 2022 kl 13.07

­Den prisbelønte og kritikerroste komponisten Daniel Herskedal begir seg ut i popens verden med Emilie Nicolas ved sin side.Singelen «Lost» er siste smakebit fra det kommende samarbeidsprosjektet deres «Out Of The Fog», som slippes i slutten av oktober.

I låta «Lost» smeltes fire musikalske uttrykk sammen til én høyere enhet, med Emilie Nicolas’ glassklare stemme i front, godt løftet frem av Eivind Aarsets elektroniske klangverden, Helge Norbakkens rytmiske ekspertise og Daniel Herskedals unike messing-sound.

Daniel Herskedals særegne, musikalske verden er noe svært mange har fått øynene opp for i både inn- og utland. Musikken hans har for lengst funnet veien til amerikanske kinosaler via filmen «The Last Black Man in San Francisco», han har blitt hørt av milliarder av mennesker gjennom Coca Colas reklamefilm, og vunnet prestisjetunge priser i inn- og utland for sine utgivelser og scores. Nå er han klar for å slippe siste smakebit fra hans kommende album, hvor han har med seg et stjernelag av musikere.

– Singelen «Lost» er kanskje den mest rocka låta på albumet. Den bygger seg sakte, men sikkert opp for å legge til rette for at Emilies fantastiske stemme skal kunne lette og fly av gårde, forklarer Herskedal.

– «Lost» handler om å komme vekk fra stien og det kjente, men samtidig kjenne at det går bra. At man er sterk nok til å tåle det som måtte komme, legger Emilie Nicolas til.

For Daniel Herskedal er det helt essensielt hvilken artist eller musiker han skriver for, når han komponerer musikk.

– Jeg kommer alltid med store utfordringer, men lar det være mye rom for at musikerne skal få bruke seg selv best mulig, og at de setter tydelige fingeravtrykk. Da først kommer musikken opp på det nivået den skal være – når alle blir utfordret og samtidig får bidratt med sine egne uttrykk.

Saken fortsetter under annonsen

Dette samarbeidet begynte for noen år siden, da Nicolas lagde sin egen versjon av Herskedals komposisjon «The Mistral Noir».

– Skissen hun sendte åpnet nye dører i min egen forestilling om hva musikken min kunne være. Det var noe av det fineste jeg hadde hørt, og jeg merket med en gang at det var en kombinasjon jeg hadde lyst til å utforske.

Albumet som singelen «Lost» er hentet fra, er basert på et bestillingsverk til Jazzfest i Trondheim, hvor Daniel Herskedal plukket musikere fra øverste hylle.

– Da Ernst Wiggo Sandbakk i Jazzfest i Trondheim bestilte et nytt verk av meg, og samtidig utfordret meg til å gå i en ny retning sammen med musikere jeg vanligvis ikke spiller sammen med, siktet jeg så høyt jeg kunne med musikerne jeg spurte. Og alle sa ja, forteller komponisten.

– Å tenke på at jeg skulle få komponere musikk til Emilie, Eivind og Helge og stå på scenen sammen med dem, var i seg selv en enorm inspirasjon for meg. Spesielt i en tid der jeg gikk fra 200 konserter i året til 10, på grunn av pandemien. Og den første konserten vi hadde, på Jazzfest i Trondheim 7. mai 2021, var et stort lys i tunnelen for meg. At de også ville spille inn og gi ut musikken var en stor bonus. Nå gleder jeg meg til å slippe siste smakebit på den kommende plata, avslutter Daniel Herskedal.

 

Ledige stillinger – kulturjobb