MusikkPlot

Silver Lining på Big Dipper – som skal pusses opp og utvides

– Så glamorøs er artistbransjen, ler de tre medlemmene av americanabandet Silver Lining der de krøker seg sammen over et trillebord fullt av pappesker med vinylplater som skal få signaturene deres.

Publisert Sist oppdatert

Bandmedlemmene står på det som utgjør scenen i platebutikken Big Dipper, som i 10 år har vært sin egen attraksjon for musikkelskere i eller innom Oslo. Ikke bare byr sjappa på et solid utvalg av vinyl, men også intime minikonserter med sterke navn, bare den siste tiden Sondre Lerche, Erlend Ropstad og Sigrid.

Før helgen kom beskjeden om at vinylsjappa har fått fornyet leiekontrakten i nye ti år, og at man derfor besluttet seg for å oppgradere. Lokalet skal bli litt større, med plass til enda flere plater – og det loves grep som vil gjøre det enklere med minikonserter og signeringer.

Riktignok klør personalet seg litt i hodet om hvordan beholde dørbladet med signaturer i spennet fra Jan Erik Vold, Michael Monroe og Håkon Kornstad via Midnight Choir, Backstreet Girls og Åse Kleveland til Sløtface, Ine Hoem og Fieh.

Navnetrekk attpå

For signeringer er en viktig del av greia – ikke bare på dører, men altså på vinylskivene. I hyllene ser vi en ferdigsignert Sigrid-skive, men denne dagen er det americanabandet Silver Lining som skal ta de svarte tusjpennene fatt.

– Signeringen er en hellig og fint øyeblikk. Man blir kjent med stamkundene, for eksempel, som ofte kjøper det som er av signerte plater, sier Stine Andreassen, velkjent vokalist fra det egne bandet The Northern Belle. I Silver Lining deler hun mikrofonen med både Live Miranda Solberg, kjent som Louien i sitt soloprosjekt, og Halvor Falck Johansen.

Fjerdemann Bjørnar Ekse Brandseth har allerede har rablet ned signaturen sin på et hundretalls vinylutgaver av «Go Out Nowhere». Nå er det de tre bandkollegenes tur til å tusje navnetrekkene sine på den hvite baksiden dagen før plateslippdagen.

– Alltid stas

Men bakrommet, der det ellers pleier å gi rom for signeringsdugnad, er under utflytting. Derfor rykket de ut i butikken, omgitt av folk som blar gjennom platerekkene samt Andreassens 11 uker gamle sønn i barnevogn, for å snakke plate mens de signerer.

– Jeg tror det alltid vil være stas å slippe album. Jeg vokste opp med album, sier Stine Andreassen. Live Miranda Solberg medgir at det er i slippuken at hun virkelig begynte å føle på at «Go Out Nowhere» endelig skulle rulles ut.

– Det er så lenge siden vi spilte det inn. Nå er jeg nervøs. Den første anmeldelsen var bra, men jeg er alltid sånn «men tenk om folk synes det er dårlig» – og den følelsen hadde jeg glemt, medgir Solberg, som nok har liten grunn til å bekymre seg, for flere gode anmeldelser kom til i helgen.

– Vi har vært klar til å slippe den lenge. Vi vil så gjerne at folk skal høre den nye musikken, sier Falck Johansen.

Dro til Bergen

Silver Lining spilte inn andreplaten høsten 2020 og våren 2021 hos Yngve Sætre i Duper Studio i Bergen. Så ble det ny pandemirunde, og ting tok tid. Samtidig roser bandmedlemmene sitt nye produsentbekjentskap og gir ham en solid del av æren for lydbildet på den ferske platen.

– Han så hver av oss, og hva vi trengte. «Ikke vær så flink», sa han til meg. Yngve fikk oss alle til å slappe av, og vi endte med å spille inn hele albumet live, noe vi ikke har gjort før, forteller Halvor Falck Johansen til NTB.

Det spesielle med Silver Lining er ikke bare at det har tre distinkte vokalister, tre låtskrivere og fire talentfulle instrumentalister, men at summen av dem sammen får sitt eget særpreg.

– Sammen er vi annerledes, sier Stine, mens Live Miranda fastslår:

– Jeg kunne ikke laget dette uten dere.

Tok med trommer og bass

Og til forskjell fra den mer lavmælte debutplaten, så har kvartetten med seg rytmeseksjonen til Orions Belte i studio, som er Chris Holm på bass og Kim Åge Furuhaug på trommer.

Totalen gir et større, mer variert og cinematisk lydbilde enn på forgjengeren. Nå er resultatet ute, og bandet gleder seg til neste fase: Å spille livekonserter sammen igjen.

-Det er lenge siden sist. Vi hadde to spillejobber i fjor sommer, sier Halvor Falck Johansen.

– Å spille er en ekstra vitaminpille, sier Stine Andreassen, og forteller at bandet både skal gjøre konserter som akustisk kvartett og noen der de tar med bass og trommer. Blant konsertene kan nevnes at Silver Lining trår til på Oslo Americana i juni, det blir Notodden Bluesfestival i august, mens en offisiell slippkonsert blir 1. september på Ingensteds i Oslo.

– Å få være sammen og spille sammen oftere, gir oss ikke bare mer flyt. Man føler også at man er musiker igjen – at det ikke bare er en drøm, slik det har virket i koronatiden, sier Live Miranda Solberg.

Powered by Labrador CMS