MusikkPlot

– Vakkert, sier Tom Morello i Rage Against The Machine om at «Killing in the Name» går på repeat som en angivelig protest mot oppsagte ansatte ved en radiostasjon i Canada.

Radiostasjon i Canada spilte samme protestlåt om igjen og om igjen – i timevis

I time etter time spilte en softrock-radiostasjon i canadiske Vancouver Rage Against The Machine-låten «Killing in the Name».

Publisert Sist oppdatert

Årsaken? Angivelig at radiostasjonen hadde gitt tre av sine populære DJ-er sparken etter mer enn fem år på luften. Kevin Lim, Sonia Sidhu og Tara Jean Stevens fikk alle fyken fordi KISS Radio akter å forandre formatet sitt. Det ble tatt dårlig imot, ifølge Vancouver Sun.

I timevis gikk «Killing in the Name» på repeat, og ba lytterne om en annen ønskelåt, fikk de likevel den gamle protestlåten til Rage Against The Machine i øret.

Den har tekstlinjer som «Fuck you, I won't do what you tell me». Da Rage-gitarist Tom Morello via Twitter fikk høre om det som skjedde i Vancouver, skrev han:

– Det er vakkert.

Men samtidig spekuleres det i om det kan være et stunt fra radiostasjonen selv, siden angivelige nye ansatte var å se rundt kontrollrommet, melder lokalavisen videre. Deadline skrev at det iallfall var snakk om ti timer med «Killing in the Name».

Det er ikke første gang låten, som var å høre på Rage Against The Machines debutalbum i 1992, er blitt brukt til protestformål: I 2009 ble sangen den mest spilte låten ved juletid i Storbritannia, fordi en aksjonsgruppe oppfordret folk til å kjøpe den for å stoppe at nok en «X Factor»-låt toppet julesingellisten. Det virket.

Powered by Labrador CMS