MusikkPlot

Ledfoot med nytt album

Bruce Springsteen har spilt inn en av låtene hans. Nå kommer mannen vi også kjenner som «Exit»-torpedo med nytt, old school blues album.

Publisert Sist oppdatert

10 sanger ble spilt inn høyt på 2” tape og mixet til ¼” tape i løpet av to dager i Studio Studio Nyhagen på deres nyrestaurerte LYREC båndmaskin. Analog romklang og tape-vreng. Ikke noe fancy tøys, bare en unik artist som vrenger sjela si i den mest mulige nakne og ærlige innspillingen. Men selv om det er spilt inn på gamlemåten er tekstene og prestasjonen absolutt et produkt av i dag: gothic blues.

– Dette albumet ble spilt inn og mixet på to dager … live … direkte til tape … ingen editering, ingen overdubs … bare meg … helt ærlig på godt og vondt … Ærlighet … For en dyrebar ting, sier Ledfoot, eller Tim Scott McConnell, som han egentlig heter.

McConnell er en amerikansk artist og låtskriver, som har vært bosatt i Norge de siste 30 årene.

Han har gitt ut fem album som Ledfoot, fire album under navnet Tim Scott McConnell og har vært med i flere band, blant andre legendariske The Rockats, The Havalinas samt et samarbeidsprosjekt med Ronni Le Tekrø utgitt i 2020.

I Norge er han også godt kjent fra sin rolle som torpedo i NRK-suksessen «Exit» og han skrev også mesteparten av musikken til sesong to av denne serien. Han mottok Spellemannprisen i kategorien Blues for albumet «White Crow» og ble nominert for albumet «Black Valley». Bruce Springsteen spilte inn en versjon av Tim Scott McConnells låt «High Hopes» til sitt album med samme navn. Det debuterte på førsteplass på salgslistene i over 10 land.

Ledfoot har skapt sin egen genre, gothic blues, og musikalsk opererer han i et mørkt landskap med klare referanser til den tidlige bluesen, og en helt egen Ledfoot-signatur gjennom hans unike bruk av 12-strengs gitar med veldig tykke strenger, stålplekter, bronseslide og stompboard. Live er han et fyrverkeri og et helt band alene.

Powered by Labrador CMS