MusikkPlot

Sebastian Zalo minnes bestevennen og samarbeidspartneren på sin nye EP.

– Jeg måtte få det til for oss, vi som skulle bli gamle menn

Publisert Sist oppdatert

Sebastian Zalo fikk sitt virkelige gjennombruddsår i 2021. Nå starter han 2022 med å slippe EP-en der han ser tilbake til starten – og den avdøde kameraten som han startet med musikk sammen med.

– Vi begynte å rappe sammen hver dag i 2014. Vi skulle bli kjempestore og klare alt – popstjerner, kunstnere, musikere, vi skulle ha hele den pakka der. Da Benjamin døde var det akkurat som at alle målene vi hadde satt sammen ble skrevet i sten for meg.

Nå måtte jeg få det til for oss, vi som skulle bli gamle menn, har Zalo uttalt om bakgrunnen for EP-en.

Foto Sebastian Zalo minnes bestevennen og samarbeidspartneren på sin nye EP. Foto: Sara Abraham

Den heter nettopp «Vi som skulle bli gamle menn», og slippes fredag.

Den foreviger ifølge plateselskapet minnet om Benjamin Ruud. Barndomsvennen fra Horten døde i 2016, 18 år gammel. Men Sebastian Zalo ønsker å fortsette historien om hvem Benjamin var, og hvem de var sammen – slik han startet på med singelen han slapp tidligere denne måneden, «Hull i mine Levis».

– Det var alltid Ruud og Zalo hver dag, i studio, vi skulle bli størst, det var «the hypocrites club for alltid» Så da Ruud ble tatt fra meg, så var det bare en mulighet. Vi måtte bli størst, dette måtte vare for alltid, sier Zalo.

Han beskriver utgivelsen som «en samling av brev til min gode venn og bror i hjertet» – presentert i et sonisk landskap supplementert med elementer de sammen hadde skapt i studio tidligere.

Sebastian Zalo hadde et sterkt fjorår med nominasjoner både til Spellemann og P3 Gull, var med i NRK-serien «De Neste» og hadde også temalåten Magi til NRKs store julekalendersuksess «Kristiania Magiske Tivolitheater».

Powered by Labrador CMS