Brandy Younger blir å oppleve under Oslo Jazzfestival i august. Foto: Erin Patrice O'Brien

Jazz i full bredde på programmet for Oslo Jazzfestival

NTB
Publisert: 13. mai 2022 kl 13.17
Oppdatert: 13. mai 2022 kl 13.20

­– Årets festivalprogram bærer preg av sterke internasjonale navn fra USA og Europa, som viser oss den ekspanderende bredden jazzmusikken har å tilby sitt publikum, sier festivalsjef Øyvind Larsen.

Han nevner ikoniske Anthony Braxton og Mingus Dynasty så vel som prisvinnende Eivind Aarset samt fremadstormende Brandee Younger og Emma-Jean Thackray. Sofie Tollefsbøl fra Fieh skal tolke det legendariske albumet «Fairytales» av Radka Toneff, som i år har 40-årsjubileum.

– Jazzens gullalder er nå og vi gleder oss stort til å presentere musikken vi elsker på hovedstadens mange vidunderlige spillesteder, lyder det videre fra Oslo Jazzfestival-sjefen.

Åpningskonserten 13. august med Pat Metheny er snart utsolgt. Den foregår i Oslo Konserthus, mens festivalen også endelig er tilbake på jazzklubben Herr Nilsen samt gjør sin debut på Munch.

– Oslo Jazzfestival deler vår ambisjon om å presentere ny og banebrytende jazz i Oslo, sier kunstnerisk leder for Munch Live, Ingrid Moe, som trekker trådene tilbake til 1960-tallets legendariske konserter på Tøyen som Karin Krog og Johs Berg inviterte til.

Det blir åtte konserter på Munch i festivaltiden 13. til 20. august. Andre scener er Cosmopolite, Sentralen, Victoria Nasjonal Jazzscene og Salt.

Senere vil det lanseres et sideprogram som består av Oslojazz Talent-konserter, samarbeid med Serendip, filmvisninger på Frogner Kino, artistsamtaler, friluftskonsert i marka og den tradisjonsrike jazzhistoriske byvandringen.

Saken fortsetter under annonsen