Haley Shea i Sløtface går videre på egen hånd, med nye samarbeidspartnere – og et noe uventet forbilde.

Foto: Elvina Vladi Kvisle

Går videre alene med bandet – to bandmedlemmer slutter

Publisert: 20. juni 2022 kl 15.39
Oppdatert: 20. juni 2022 kl 15.44

Sløtface, det ti år gamle pop-punkbandet fra Stavanger frontet av Haley Shea, sto nylig ved et veiskille. Etter fire EP-er, to kritikerroste album, internasjonal radiospilling, flere turneer både i Norge og rundt i verden, går Shea nå videre alene med bandet – mens de to bandmedlemmene Lasse Lokøy og Tor-Arne Vikingstad har sagt takk for seg.

Ifølge Haley Shea skal Sløtface nå være «et kreativt kollektiv» som jobber med ulike musikere, låtskriver og produsenter som former lydbildet. Første smakebit på den nye retningen er singlene «Beta» og «Come Hell or Whatever», sluppet før sist helg.

Overfor NME utdyper Shea hvordan hun tok grep og forteller at hun etter andrealbumet «Sorry For The Late Reply» fra 2020 ønsket å lage låter som «var litt mer letthjertet og moro».

– Det var før vi visste om forandringene i bandet. Jeg følte meg litt angstfylt etter hele prosessen fordi sangene var så personlige. Jeg visste at jeg ønsket å ha historiefortellende låter som ikke nødvendigvis var mitt hele og ærlige, sanne jeg. Dette er mye mer inspirert av Taylor Swifts låtskriving og måten hun forteller historier på, sier Sløtface-sjefen.

«Beta» eksisterer i en fiktiv verden, noe hun ifølge NME mener skaper et alter ego som var fint å støtte seg på når hun «trengte å gi selvtilliten et boost og være kulere enn jeg er». Den er inspirert av blant andre Caroline Polachek og Haim.

Med på å skru til begge låtene er Mikhael Paskalev, både som medlåtskriver og produsent. Hun har dessuten et nytt, fast liveband som består av Marie Moe, eks-Razika, på bass, Honningbarna-trommeslager Nils Jørgen Nilsen og gitaristene Simen Følstad Nilsen (Aiming For Enrike) og Tobias Osland (Hammok).

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb