Fever Ray på scenen på Way Out West-festivalen i Sverige i 2018. Foto: Thomas Johansson / TT / NTB

Fever Ray klar med norgeskonsert i mars

Publisert: 17. november 2022 kl 08.59
Oppdatert: 17. november 2022 kl 08.59

­21. mars står Fever Ray på Sentrum Scene i Oslo, før det også blir spilling i Göteborg og i København. Turneen, den første siden 2018 og kalt «There's No Place I'd Rather Be», fortsetter deretter til Europa og USA, ifølge Pitchfork .

Slik fremstår Fever Ray på sitt nye album «Radical Romantics», som slipper i mars neste år – få dager før den norske konserten. Foto: Handout

Karin Dreijer lanserte soloprosjektet Fever Ray i 2008, og har tidligere gitt ut til fullengders album – der det forrige, «Plunge», utkom i 2017. Den påfølgende turneen ble beskrevet som delvis teater, performance og sceneshow. Det vanket også et live- og et remiksalbum.

Tidligere i høst kom singelen «What They Call Us» – som var den første nye musikken fra Fever Ray på fem år. 10. mars 2023 kommer «Radical Romantics», der broren Olof Dreijer for første gang på åtte år jobbet med søsteren. Blant samarbeidspartnere på den kommende platen er Trent Reznor og Atticus Ross.

På «Radical Romantics» presenterer Fever Ray-kampen med myten om kjærligheten, og snakker ifølge artistens hjemmeside «både til hjertet og hodet, dansegulvet og soverommet».

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb