MusikkPlot

Daufødt slipper sitt andrealbum

Spellemannsvinnerne følger opp sitt kritikerroste førstealbum med å ta en tur ned i undergrunnen igjen.

Publisert Sist oppdatert

­Som et av de mest lydmessige utfordrende og visuelt unike bandene i sin generasjon blåste Daufødt undergrunnen av banen med sitt debutalbum «1000 Island». Med på lasset fikk de også Spellemannsprisen i kategorien rock.

De kunne nok fort pekt ut det å bli Norges neste store rockeband som sitt mål, men Daufødt tar en helomvending på sin kommende andreplate. De tok seg en tur ned i undergrunnen igjen og etter noen gode dypdykk ned i avgrunnen av punk- og støyrockutgivelser på bristepunktet ble de inspirert til å gjøre en så intens og primal innspilling som mulig. Resultatet ble at de huket inn Lasse Marhaug, assosiert Sunn0)))-medlem og nylig produsent for Jenny Hval, og Thurston Moore, som produsent.

På Aromaterapi har Marhaug utfordret bandet på alle nivåer og pumpet dem inn i et slags «ABSOLUTE SONIC MAYHEM»-modus, noe som gir assosiasjoner til støyrockere som Napalm Death, Swans, The Body og Årabrot. Likeledes har de hånlige tekstene til debuten som fikk lokale milliardærer til å spamme innboksen til vokalist Annika med selvberettigete budskap blitt skjerpet til noe enda mer ødeleggende og farlig. Nyt det mens du kan!

– Lydbildet på skiva er formet nøye sammen med Lasse og Kim Lillestøl som vi spilte inn hos i Amper Tone studio. Det er forvrengt og knust – med noen ganske voldsomme valg, og det føler vi er noe som trengs i en så ustabil tid som vi lever i. «Aromaterapi» er en sonisk tilstandsrapport fra det å være ung i 2022.

Daufødt har raskt etablert seg som et av navnene som virkelig gjelder innenfor rocken her på berget. Bandet handler om både musikalske og fysiske overskridelser. En konsert er en voldsom frigjøring av energi og decibel, mens det musikalske uttrykket dreier seg om riving og knusing i alle former og fasonger.

De har et bein godt planta i punken, og et bein som sparker innom støyrock, fri-impro og alskens andre avkroker av undergrunnen. Debutalbumet «1000 Island» (2020) vant Spellemansprisen i kategorien rock og ble fulgt opp med en haug av konserter i Norge og Danmark. Under By:Larm i 2020 var bandet en av ti nominerte til prisen Årets Stjerneskudd – og Daufødt, og med oppfølgerskiva «Aromaterapi» viser Daufødt at utvikling er i kjernen av bandet.

Hver eneste strikk tøyes til bristepunktet og med hjelp fra produsent og støymusiker Lasse Marhaug oppnår Daufødt sitt viktigste mål: lytteren skal aldri føle seg trygg.

Daufødt er bassist Eskild Myrvoll (Mall Girl, Kanaan, Blodkvalt), vokalist, visuell kunstner og designer Annika Linn Verdal Homme, gitarist Eirik Albrethsen Reithaug (Blodkvalt) og trommeslager Mads Antonsen Gerzić.

Albumet slippes 23. september.

Powered by Labrador CMS