MusikkPlot

The Cruel Intentions: Sleaze i 2022

De kalles «bastarden» til Guns'N'Roses og Hanoi Rocks, men The Cruel Intentions ønsker også å vise frem et moderne sound på sitt nye album.

Publisert Sist oppdatert

­The Cruel Intentions nye album «Venomous Anonymous» har høstet svært gode kritikker i den internasjonale rockepressen, og muligheter i USA kan vente rundt neste sving.

Gitarist Kristian Solhaug forteller at plata ble til som et pandemiprodukt. Bandet tok seg god tid.

– Pandemien bidro til at vi kunne legge mer flid i håndverket. Vi hadde noen låter liggende etter forrige skive, og skrev mye nytt. Det førte til at vi fikk mye materiale å velge i.

– Dere beskrives ofte som «bastarden» til Guns'N'Roses og Hanoi Rocks. Hvordan liker dere den sammenlikningen?

– Det er jo to band som vi liker. Men vi sammenliknes også med andre, mer moderne band – som for eksempel pop-punkbandet Blink 182. Vi prøver ikke å etterape andres sound, selv om det kanskje av og til skinner igjennom hvem vi er inspirerte av. Vi prøver også å få frem et moderne uttrykk – en 2022-utgave av sleazerock, presiserer Solhaug.

Svensk låt

– Midt i plata dukker det opp et spor som heter «Salt i Ditt Sår». Hva er bakgrunnen for den svenske teksten?

– Jimmy, som er svensk (vokalisten), skrev den låta, som var svært personlig for ham. Vi syntes det var kult med en låt på morsmålet. Det gjorde plateselskapet også. Låta er også eksotisk for våre utenlandske fans. Den bidro også til at plata ble mer variert. Det var deilig med en låt som skilte seg litt ut.

– Hva er din favorittlåt på «Venomous Anonymous»?

– Det må bli tittelsporet, med «Final Deathroll» som en god nummer to.

Booker turné

– Hva er planene fremover nå?

– Vi har noen spillejobber som ble utsatt under pandemien: noen festivaljobber og en konsert i Sveits. Men nå bookes det full turné og festivaljobber for 2023. Vi lukter også på USA, siden musikken vår har blitt tatt godt imot der borte.

Anmeldelsene fra internasjonale rockemagasiner tyder på at det ikke er noen fare for at sleaze-rocken har gått av moten. Der mangler det ikke på toppkarakterer for «Venomous Anonymous».

Powered by Labrador CMS