MusikkPlot

Black metal-busstur melder seg tilbake i 2023

I tilknytning til neste års Infernofestival melder en særegen sightseeingtur seg tilbake – som tar busspassasjerene med på en rundtur i norsk blackmetalhistorie.

Publisert Sist oppdatert

­Det er black metalveteranen Anders Odden, med fartstid fra band som Cadaver, Celtic Frost, Satyricon og Order, som tar busslaster med fans av sjangeren med seg rundt i Oslo.

6. april er datoen for årets Black Metal Buss Sightseeing, melder Infernofestivalen, som beskriver det som en ekskursjon «med eksklusive anekdoter og personlige minner fra en som var der da det skjedde».

Nærmere bestemt i årene mellom 1991 og 1993, da «mange av de viktigste begivenhetene i dette mørke kapitlet i norsk musikkhistorie fant sted i Oslo», heter det videre.

Foto Med lang black metalfartstid: Anders Odden, som var der da det skjedde, fotografert i 2009. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Black metalfansen fraktes rundt og får med seg blant annet det gjenoppbygde Holmenkollen kapell, som Varg Vikernes ble dømt for å ha vært med på å brenne ned, og åstedet på Tøyen for drapet på sjangerens tidlige nøkkelperson Euronymus.

Det skjedde 10. august 1993, en dato som ifølge pressemeldingen førte til at «det lille miljøet som til da var totalt ukjent for offentligheten nå plutselig var i tabloidmediene og skapte overskrifter langt utenfor Norge». Valfarten inkluderer også besøk i det som var platebutikken Helvete, som i dag huser Neseblod Records, og på Nasjonalbiblioteket.

2023-utgaven av Infernofestivalen foregår 6. til 9. april.

Powered by Labrador CMS