MusikkPlot

Ballinciaga på VG-lista-konserten på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB

Ballinciaga tok revansj på Karpe – ble årets mest strømmede norske artist

Ballinciaga tok revansj på Karpe etter dobbelttapet på P3 Gull: Den rosa-maskerte trioen er årets mest strømmede artist i Norge og har også den mest strømmede låten.

Publisert Sist oppdatert

­Onsdag offentliggjorde Spotify hvilke artister, låter og album som er mest strømmet i 2022 via Wrapped, som er strømmetjenestens årlige oppsummering av musikkåret.

Ballinciaga er årets mest strømmede artist, tett fulgt av Karpe. På tredje- og fjerdeplass følger The Weeknd og Ed Sheeran, mens Tix er å finne på femte.

Trioen med balaklavaer har også den mest strømmede låten, «Dans på bordet», fulgt av Vinni med «Glorie» og på tredjeplass Karpe med «PAF.no».

Mest strømmede artister i Norge i 2022

1. Ballinciaga

2. Karpe

3. The Weeknd

4. Ed Sheeran

5. Tix

6. Roc Boyz

7. Taylor Swift

8. Kanye West

9. Eminem

10. Drake

Oppsiktsvekkende nok har bare én internasjonal artist som kommet seg på Spotifys topp 10-liste over strømmede låter i Norge i 2022, nemlig Harry Styles med «As It Was».

Strømmer mer norsk

Den gledelige statistikken fra strømmetjenesten viser at norske lyttere har strømmet mer norsk musikk i år enn i fjor. Økningen er på hele 16 prosent fra 2021 til 2022, ifølge pressemeldingen.

– Det er alltid spennende å følge med på hvordan topplistene i de ulike landene speiler og skiller seg fra den globale listen. Vi synes det er ekstra gøy å se at nordmenn virkelig omfavner norske artister i år og er spent på fortsettelsen, sier Johan Seidefors, Nordic Head of Content i Spotify.

Mest strømmede låter i Norge i 2022

1. Ballinciaga – «Dans på bordet»

2. Vinni – «Glorie»

3. Karpe – «PAF.no»

4. Ballinciaga – «Beklager (Guttaklubben)»

5. Harry Styles – «As It Was»

6. Undergrunn – «Italia»

7. Roc Boyz – «Bonanza (feat. Greekazo)»

8. Beathoven – «Sør-Afrika»

9. Ramón – «ok jeg lover»

10. Kevin Lauren – «Tante»

Norske artister har litt å gå på når det gjelder listen over årets mest strømmede album i Norge, der åtte av ti er internasjonale utgivelser. Til gjengjeld er det et norsk album som går helt til topps – nemlig Undergrunn med sitt selvtitulerte album – og med Chris Holstens «Bak en fasade» på fjerdeplass.

Få kvinner

Men kvinnelige artister er dårlig representert på strømmetopplistene. På den norske topp 10-listen over mest strømmede artister finner man kun Taylor Swift på en syvendeplass, på albumlisten dukker Olivia Rodrigo opp på en sjetteplass – mens låtlisten er ren gutteklubb.

Globalt regjerer Bad Bunny på Spotifys lister. Han er årets mest strømmede artist i verden for tredje år på rad

Bad Bunny tar også førsteplass på listen over mest strømmede album globalt – og danker ut navn som Taylor Swift, Drake, Harry Styles og Olivia Rodrigo, som følger etter ham.

Men med «As It Was» klarer Harry Styles å toppe listen over verdens mest strømmede låt i 2022.

Powered by Labrador CMS