Ane Brun fortsetter å slippe singler i norsk språkdrakt.
Gitte Johannessen / NTB

Ane Brun med norsk versjon av sangen hun skrev til Amanda-prisvinnende film

Publisert: 23. mars 2022 kl 08.24
Oppdatert: 23. mars 2022 kl 08.24

Låten ble opprinnelig skrevet til den Amanda-prisvinnende filmen «Tusen ganger god natt» av Erik Poppe, som handlet om en krigsfotograf – spilt av Juliette Binoche – og hennes interne konflikter mellom jobben og familielivet.

Tilbake i 2013 var dette den første nye sangen Ane Brun skrev på det som for henne var lenge, etter en sykdomsperiode og konsertavlysninger. Teksten handler om mot og sårbarhet, og hvordan de to egenskapene hører sammen, og at sårbarhet er en forutsetning for å kunne være nær andre mennesker, ifølge låtomtalen. Til NTB fortalte hun om skriveprosessen:

– Selv om jeg ikke var i en låtskriverperiode, så var det bare der. Jeg har teknikken inne, for det blir en egen teknikk, et håndverk. Det var betryggende å kjenne.

Gjendiktet til norsk er den blitt til «Våge å elske». Den slippes løs 25. mars i selskap med en musikkvideo laget av Janne Lindgren, som byr på både klipp fra studioinnspillingen i Oslo og fra fjorårets triokonsert på Øya presenterer i selskap med Marte Eberson og Katrine Schiøtt.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb