Annonse
Stian Carstensen setter kursen fra Andelva til Kongsberg med sitt musikalske sanatorium. Foto: Erik Hannemann

Stian Carstensen åpner neste års Kongsberg-jazz med sitt musikalske sanatorium

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Multiinstrumentalisten og komponisten Stian Carstensen tar med seg sitt musikalske sanatorium til Kongsberg neste sommer – for å gjøre åpningskonserten under jazzfestivalen.

Det skjer 6. juli i Kongsberg Musikkteater, og Stian Carstensen vil ta med seg en rekke av de profilerte musikerne som er å høre på albumet – navn som Mike Patton, Ola Kvernberg, Jacob Collier, Todd Terje, Jarle Vespestad, Finn Guttormsen, Atle Sponberg og Torbjørn Dyrud.

«Musical Sanatorium» ble hyllet av anmelderne da det utkom tidligere i høst, og Stian Carstensen vakte oppmerksomhet både med den sterke musikken og den ditto historien bak, der han åpnet om sine psykiske helseproblemer.

Områder i hjernen og betegnelser på musikkstykker

Sangene på albumet bærer navn etter områder i hjernen kombinert med betegnelser på musikkstykker – som «Musette Epithalamus», «Pineal Prelude» og «Tarantella Cerebellum».

– Det er ord som aldri har stått ved siden av hverandre før, men som passer sammen. Nå har jeg vært på en ekskursjon inni hjernen sjøl og sett steder og ting jeg aldri hadde trodd jeg skulle oppleve. Det forandret hele platen, fortalte Carstensen, som fortalte NTB at han har et hjerneanatomiatlas han ofte blar i.

Blant målene med «Musical Sanatorium»-verket er å smi bulgarske folkemusikkrytmer sammen med europeisk kunstmusikk, heter det videre.

Andre artister som er klare for Kongsberg Jazzfestival sommeren 2022 er det nye svensk-norske «drømmebandet» Unionen med musikere som Gard Nilssen og Petter Eldh om bord, og den nye saksofonstjernen Melissa Aldana fra jazzscenen i New York.

Annonse
Annonse
Annonse