MusikkPlot

Bandet Sløtface på scenen under Spellemannprisen 2017 på Oslo konserthus.

Spellemannprisen betaler ikke jurymedlemmene sine

Publisert Sist oppdatert

Artistorganisasjonene GramArt og Creo vil ta opp ordningen med ubetalt juryarbeid i Spellemannprisen. NOPA vil vurdere sitt sponsorat.

Det skriver Dagsavisen.

I 2022 deles Spellemannprisen ut for 50. gang. De som sitter i juryene får ikke betalt, men honoreres med to billetter til Spellemann-utdelingen og festen etterpå, ifølge juryinstruksen.

Dagsavisen skrev tidligere denne uka om musikkanmelder Magnus Andersson, som etter å ha blitt spurt om å sitte i årets fagjury, gikk ut med hard kritikk av ordningen. Han publiserte svaret til Spellemann-ledelsen på sitt nettsted musikkritikk.no, under tittelen «Hvorfor du må snu ryggen til Spellemannprisen».

Fagjuryene oppnevnt av Spellemannprisen besto i år av over 150 artister, musikkjournalister, anmeldere og bransjeaktører, som delte ut priser i 22 kategorier.

GramArt, Creo og Nopa er sponsorer og samarbeidspartnere med Spellemannprisen, som eies og drives av platebransje-foreningene IFPI og Fono.

GramArtog Creo vil nå ta opp ordningen med ubetalt juryarbeid i Spellemannprisen, understreker de overfor Dagsavisen. NOPA vil vurdere sitt sponsorat.

Powered by Labrador CMS