Annonse
Sondre Lerche spilte mye live som enmannsband under koronatiden i Norge. Her er han under Bobfest80 i mai. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Sondre Lerche klar for norgesturné med fullt band

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Det har rett og slett vœrt litt forløsende å vende hjem etter disse 15 årene i USA, sier Sondre Lerche, som er klar for et knippe norgeskonserter i desember og januar.

Tidligere har han kalt tiden han tilbragte i Norge under koronapandemien for «571 dager i eksil», men nå sier Sondre Lerche at han «er takknemlig». For tiden gikk nemlig fort.

– Jeg har satt i gang og holdt på med veldig mange ting og funnet stor glede i det. Bare det å endelig kunne dele helt fersk musikk også, med «Dead Of The Night» som jeg skrev og spilte inn for et knapt halvår siden, er veldig givende, sier Lerche – som benyttet første anledning til å dra tilbake til USA og spille i New York og Los Angeles igjen nylig.

– Det var stor stas å spille der, spesielt siden jeg tross alt har tilbrakt hverdagen min der alle disse årene før pandemien. Men jeg har merket at det nå føles litt fremmed å vœre her også. Ikke å spille eller kommunisere med publikum, men det å leve her. Som om noe har forandret seg, mest sannsynlig i meg. USA er jo stadig seg selv, på godt og vondt.

Etterlengtet turné med sitt faste band

Under det han kaller «unntakssituasjonen» i pandemitiden kastet Sondre Lerche seg i det – med «ønske om å jobbe så mye som mulig, og treffe så mange som mulig, i en utfordrende situasjon». Da turnerte han land og strand rundt – mutters alene.

Sondre Lerche føler seg tydeligvis mest hjemme i USA nå: Han beskriver koronatiden i Norge som «571 dager i eksil» i sosiale medier. Nå kaller han tiden i Norge likevel for «forløsende». Foto: Tonje Thilesen

Men han er ikke blitt rastløs à la Dylan, sier han til NTB:

– Jeg får egentlig ikke lyst å turnere sœrlig mye mer enn jeg har gjort de siste årene. Så selv om det nå legges opp til mye spilling og turnering i 2021, så ser jeg ikke for meg at jeg kommer til å turnere mer de neste 10 årene enn jeg har gjort tidligere. Heller tvert imot. Jeg har satt pris på å vœre mer hjemme og det har satt i gang mange nye kreative prosesser som jeg nå ikke vil vœre foruten, lyder det.

Han er om ikke lenge klar til å legge ut på en etterlengtet norgesturné med sitt faste band, der han tror han vil fokusere på å spille sangene fra fjorårsalbumet «Patience» i fullt format – noe han ikke fikk gjort på grunn av pandemien.

– Og så er det jo i år 20 år siden min debut, «Faces Down», og den er det gøy å spille fra. Og så blir det jo naturlig noen smakebiter fra fremtiden, og så klart «Dead Of The Night». Jeg kan ikke huske å ha sluppet en låt som har blitt tatt så entusiastisk og grundig imot, sier han om den ti minutter lange og hyllede nye singelen som kom tidligere denne måneden.

– Fullt band er en luksus, for da kan jeg fri meg fra gitaren oftere, og lene meg litt på de helt usedvanlig begavede og nydelige vennene jeg spiller med. De er favorittmusikerne mine i verden og de kjenner og føler musikken min på en helt egen måte. Vi har nå spilt sammen i 10 år og er enda litt nyforelsket. Så å endelig få dele scene med dem betyr mye for meg, og det tror jeg folk vil føle på konsertene.

Annonse
Annonse
Annonse