MusikkPlot

Trondheimsbandet Agabas løftet taket på Pokalen 1. oktober under by:Larm.

Rocken er ikke død

Blytung «dødsjazz» fra Agabas tok publikum med storm på Pokalen fredag.

Publisert Sist oppdatert

by:Larm 2021

STED: Pokalen

ARTIST / BAND: Agabas

OPPTREDEN: 6

LYD: 5

STEMNING: 6

Nå er det riktignok lenge siden KulturPlots utsendte har vært på rockekonsert, men opptredenen til Trondheimsbandet Agabas tok oss med til steder vi ikke har vært før på Pokalen fredag kveld.

Bandet blir sammenlignet med blant andre The Shining og Kvelertak, men her var det også egenart så det holder.

Blandingen av blytung metall og jazz var der, som lovet, selv om jazzen – og proggen – av og til kommer noe i bakleksa med tanke på dynamikk.

Det var ingen grunn til å la seg lure av bandets blomstrede skjorter. «Dødsjazzen» til septetten fra Trondheim svinger som rakkern, og her gjaldt det å få vist frem mest mulig på kortest mulig tid – i by:Larms format. Selv vokalisten måtte medgi at han ikke er noen standupkomiker, og gjorde derfor lurt i å la «kula rulle». Den ene låta avløste den andre, mens et ganske ungt publikum headbanget, danset, sprutet øl og poget om hverandre.

Klarinett

Det var høyt, det var tungt og det var mer komplekst enn man kanskje skulle tro. Musikken tar hele tiden uante veier. Bandet leverte varene helt uanstrengt, og brukte heller sine krefter på energioverføringen til publikum. At det ble tatt godt imot er et understatement.

Foto Agabas live på Pokalen i Oslo. Foto: Bård Andersson

Når man ikke trodde at riffene kunne bli tyngre, la de inn et ekstra gir. Så tok klarinetten over. Ja, vi hadde lest om klarinetten i presseskrivet. Samtidig kunne vi ikke drømme om effekten den skulle ha på dette steintunge teppet av lyd, der for øvrig alle komponentene i bandet var tydelige i miksen. Lyden var, til tross for meget høyt volum, verken skadelig eller grøtete. Kudos til lydmann- og dame bak miksebordet.

Vi ble lovet en unik opplevelse på forhånd. Det løftet ble holdt.

Agabas er ute med albumet «Voluspå».

Powered by Labrador CMS