Annonse
Jaga Jazzist er klar for strømmekonsert i desember. Foto: Handout

Jaga Jazzist går mot strømmen i et gjenåpnet Musikk-Norge

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Det skjer på Chateau Neuf i Oslo 7. desember. Da blir hele bygningen kulisser – mens publikum følger med på direkten hjemmefra.

– Dette blir det mest ekstreme vi har gjort av alle Vierlive-konserter. Når artister og publikum fyller arenaene igjen etter gjenåpning av samfunnet, gjør vi Chateau Neuf om til et romskip og drar til en annen verden, sier regissør Haakon Mathisen i Vierlive.

Vierlive ble etablert rett etter nedstengingen i fjor, og bød på et knippe annerledes strømmekonserter betegnet som en symbiose mellom musikkvideo og konsert – med artister som Sigrid, Aurora, Frida Ånnevik, girl in red, Isah og Nils Bech.

Nå er det Jaga Jazzist som legger ut på det som ifølge pressemeldingen loves å bli «en musikalsk reise til en annen verden». Gruppen, som siden starten i 1994 har vært kjent som eksperimentell i både musikk-, design- og konsertuttrykk, har aldri gjort noe lignende før.

– Chateau Neuf er perfekt til dette. Når man står i storsalen og ser opp i taket, så er det som å se inn i motoren på et romskip, sier Martin Horntveth i Jaga Jazzist, som gleder seg til å «gå om bord i romskipet med Vierlive-gjengen og forlate jorden».

Annonse
Annonse
Annonse