Annonse
Ringnes-Ronny gir fredag ut låten der han fikk med Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Hell, om bord på å spille inn vinteren i fjor. Den heter «Tårer og blod». Foto: Major Mgmt

Gir ut låt med Hans-Erik Dyvik Husby posthumt

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

«Blod og tårer» heter låten som Ringnes-Ronny spilte inn sammen med Hans-Erik Dyvik Husby i fjor vinter. Fredag blir den å høre, en måned etter at Dyvik Husby døde, 49 år gammel.

Hans-Erik Dyvik Husby og Ringnes-Ronny gikk vinteren 2020 i studio sammen og skapte det som ifølge pressemeldingen er en svært dyster låt – som i utgangspunktet var skrevet «som en måte å prosessere tapet av Dyvik Husbys venn Ari Behn».

Pressemeldingen gjengir denne uttalelsen fra Hans-Erik Dyvik Husby om bakgrunnen for samarbeidet med Ringnes-Ronny:

– Det kan ligne litt på da vi var «punks» på 1980-tallet og lagde kassetter selv. De legger ut ting selv på egne selskaper. Det er ingen av dem som skulle ønske at de fikk stor platekontrakt på et stort selskap sånn som når jeg var kid. They don’t give a shit og skal bare ha ut låtene. Jeg synes det var fett å bli spurt. Den handler om fest og mørket, heter det fra artisten også kjent som Hank von Hell.

Ønsker å hedre Hank

Manageren til Ringnes-Ronny, Peder Benjamin Hagen i Major Mgmt, forteller at ideen til å jobbe med Hans-Erik Dyvik Husby da de jobbet med å utforme «danspunk»-konseptet, som ligger bak Ringnes-Ronnys debutalbum og -turné.

– Vi så mange likheter mellom Hank Von Hells rebelske og frie utfoldelse til det Ringnes-Ronny gjorde med sin måte å uttrykke seg på. Ikke alltid elsket av kritikerne, men noe som traff mange mennesker som kunne føle seg utenfor. Det å være en slags antihelt lå i begges natur, skriver Hagen i pressemeldingen.

Der heter det videre at låten slippes for å hedre Hans-Erik Husby Dyvik som kunstner, artist og medmenneske.

– Vi fikk dessverre ikke sluppet låten i Hans-Eriks levetid. Vi tror låten setter ord på en del følelser mange kan føle på i jula og ellers i det mørke vinterhalvåret. Hans Erik ønsket at folk skulle føle seg sett og hørt uavhengig av hvem de var, sånn sett var det en ære å få lov til å jobbe med ham mens han fortsatt levde, forteller manageren – som også opplyser at Ringnes-Ronny vil donere sin andel av låten til organisasjonen Mental Helse Norge.

Annonse
Annonse
Annonse