Annonse
Bugge Wesseltoft i studioet sitt på Frysja. Nå er det gått et kvart århundre siden debutalbumet hans, og det har vært markert på flere festivaler i år – og snart også i en platebutikk. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Fortsetter Jazzland-feiring, nå i vinylsjappe

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

25-årsfeiringen av Bugge Wesseltofts plateselskap Jazzland fortsetter, og førstkommende lørdag blir det med konserter i en vinylsjappe i Oslo.

Det er Big Dipper som slår på stortrommen og har fått Jazzland til å sette opp et heldagsprogram med konserter fra 11.30 til 14.30, meldes det fra butikken i Oslos Møllergate.

Først ut er Bugge Wesseltoft selv, fulgt av Håkon Kornstad & Frode Haltli. Deretter er det duket for Oddrun Lilja med band, før siste kvinne ut er Harpreet Bansal med sitt band.

– Det har gått 25 år siden Bugge Wesseltoft snudde jazz-Norge på hodet med sitt debutalbum «New Conception Of Jazz». Albumet vant en spellemannspris og var den første utgivelsen på Jazzland. Med solide utgivelser siden 1996, syntes vi det var på sin plass med en skikkelig markering, sier Big Dipper-betjeningen i en pressemelding.

Under Oslo Jazzfestival i august vanket det også Jazzland-feiring.

Annonse
Annonse
Annonse