Annonse
Erlend Gunstveit er ute med sin første singel etter «The Voice»-seieren i mai, kalt «Family Name». Foto: Universal Music

– En låt som utfordrer glansbildet som ofte tegnes av familier

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

«Family Name» er tittelen på countrylåten, som ifølge Erlend Gunstveit utfordrer glansbildet som ofte tegnes av familier.

– Jeg tror ikke det finnes en perfekt familie, og jeg mener det er viktig å få det frem, fordi mange sliter med at deres familie ikke er den idealfamilien som så mange tror finnes – fordi de sammenligner seg med andre, sier artisten fra Sørlandet.

Ifølge Universal Music – som seieren innbragte Gunstveit platekontrakt med – er han opptatt av å fortelle reelle historier og temaer som er viktig for folk. Han ønsker å inkludere mennesker med ulik bakgrunn i musikken, enten det er lystige temaer som kjærlighet og livets fine sider, eller det triste og mørke.

Erlend Gunstveit forteller at «Family Name» betyr mye for ham.

– Det er viktig for meg å få frem at alle familier har små eller store problemer. En perfekt familie er nok en illusjon, men det er en illusjon mange lengter etter. Å bare få konstatert og bekreftet at det er helt vanlig å ha en familie som ikke passer inn i det uoppnåelige idealet er viktig for meg. Det man kan gjøre er å skrive sin egen historie, og ikke la fortiden sette begrensninger for seg selv. Det er opp til seg selv hva man etterlater seg i familienavnet sitt, sier han.

Gunstveit stakk av med seieren «The Voice 2021» på TV 2 i mai, etter å ha blitt plukket opp og fått Tom Stræte Lagergren – alias Matoma – som mentor.

Annonse
Annonse
Annonse