Annonse
Clarissa Connelly vant årets Nordic Music Prize under by:Larm, og kan reise hjem til Danmark med prispenger på 10.000 Euro. Foto: Handout / NTB

Årets nordiske album er kåret

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Dette er første gang siden prisen ble innstiftet i 2010 at det er en dansk vinner.

Prisen har mål om å skape en sterkere relasjon mellom musikkindustrien i de nordiske landene, øke internasjonal interesse og bevissthet rundt hva regionen har å tilby musikalsk – og løfte frem det fullengders albumet som kunstform.

– Etter et år hvor verden har låst oss inne, har vi revurdert vårt behov for åpenhet og frihet. Dette er et album som lokker deg utendørs. Dette er en artist med en fot i to kulturer hvis musikk på samme måte bygger bro mellom det gamle og det moderne, uttaler Stuart Maconie fra BBC på vegne av juryen.

Erik Egenes i by:Larm sier at skotsk-danske Clarissa Connelly allerede på forhånd var en av arrangørenes favoritter på årets program.

– Hvem andre knytter sammen mytologi fra vikingtiden med retropoppen til Kate Bush og Enya? Og ikke minst – hvem andre kan gjøre dét så uforskammet bra? sier Egenes.

Det vanket i tillegg hederlig omtale på finske Oranssi Pazuzu for albumet «Mestarin kynsi» og islandske Ingibjörg Turchi for albumet «Meliae».

Tidligere vinnere av Nordic Music Prize har vært Robyn, Jenny Hval, Band of Gold, Susanne Sundfør, Jónsi, Goran Kajfes, First Aid Kit, The Knife, Mirel Wagner og Hildur Guðnadóttir.

Annonse
Annonse
Annonse