Annonse
Arne Skage har spilt med Reidar Larsen i flere årtier. Nå leverer han debutalbumet "Procrastination Blues". Foto: Vivian Valente
Arne Skage

Sidemannen som etter 30 år «somlet» seg til debutplaten

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Arne Skage har spilt gitar ved blueshelten Reidar Larsens side i 30 år og er å høre på nærmere 70 plater. Men først nå debuterer han som soloartist.

Ikke rart Arne Skage (56) kaller debutalbumet, innspilt i New Orleans, for «Procrastination Blues» – og første ordet i tittelen betyr altså «utsettelse».

– Tittelen henspiller på alle årene hvor jeg tenkte at «nå kan man begynne på soloprosjektet», men så kommer livet i veien og andre prosjekter blir viktigere, sier Skage, som bare bruker etternavnet i artistsammenheng.

Han dro til den legendariske musikkbyen i Louisiana, for å spille inn med amerikanske musikere der. Han kaller New Orleans for «kilden», og sier byen musikalsk står for ham nær på grunn av sin åpenhet for stilblanding og lekenhet.

– Det er det som har appellert til meg fra jeg først fikk høre min fars Louis Armstrong-plater, sier Arne Skage – som også reiste over i 1991 i selskap med Reidar Larsen på det de kaller «en 14 dagers pilegrimstur». Da tilbragte gitaristen en dag med Sonny Landreth, som siden har influert hans egen spillestil.

– Det hører man på «Sønnavindsvalsen» med Eriksen, sier Skage om søskenduoen han også har spilt med, i tillegg til artister som Thomas Dybdahl og Svein Tang Wa.

På «Procrastination Blues» trekker Skage imidlertid veksler på impulser fra Mardi Gras Indians, cajunmusikk, streetbeats, secondline, R & B og Uptown funk, ifølge pressemeldingen.

Og selv om han har en rekke sterke amerikanske musikere om bord, gjester også norske kjenninger som Reidar Larsen, Daniel Eriksen, Dr. Bekken og Joe Rusi debutalbumet.

Annonse
Annonse
Annonse