MusikkPlot

Notodden Blues Festival kjører på – og byr på norsk program bredere enn blues

Publisert Sist oppdatert

Arrangørene av Notodden Blues Festival har bestemt seg for å kjøre på med årets utgave 5. til 8. august.

Selv om amerikanske stornavn som George Thorogood & the Destroyers, Jimmie Vaughan, Kingfish og Vintage Trouble alle har avlyst turneene sine, og i stedet trår til på Notodden i 2022, har festivalen sterke, norske artister å by på.

Det er fremdeles amerikanske navn på listen over artister som allerede er sluppet, som The Proven Ones, Jontavious Willis og Shemekia Copeland, samt britiske Kyla Brox og danske Mike Andersen. Men samtidig også sterke hjemmenavn som CC Cowboys, Bjørn Berge, Di Derre, Ole Paus & Motorpsycho, Henning Kvitnes, Dance With A Stranger og Tiger City Jukes.

At det ble åpnet for flere publikummere var klarsignalet festivalen hadde håpet på.

– Endelig løsner det! Vi kan nå slippe flere artister til en allerede fantastisk lineup. Vi ser tydelig konturene av en sterk og norskpreget festival. Det viktigste nå er at det blir festival på Notodden innenfor rammene fra helsemyndighetene, slik at det blir trygt for publikum, sier festivalsjef Jostein Forsberg.

DumDum Boys er nyeste artist på plakaten. Rockerne spilte på Notodden i 2019, noe som slo svært godt an hos publikum.

Vidar Busk skal på ny sette sammen sitt originalband His True Believers, og lansere nytt album under Notodden Blues Festival – slik han gjorde med debutplaten «Stompin Our Feet With Joy» tilbake i 1997. Den norske bluesveteranen Reidar Larsen feirer sitt 50-årsjubileum som artist ett år på koronaetterskudd, og stiller med et stort jubileumsband, noe festivalen også spår blir et høydepunkt. Årets Spellemannvinner i bluesklassen, Daniel Eriksen, tar med seg Stig Sjöström og skal holde konserter – også på bluescruisene på Heddalsvannet.

Norges amerikanskbosatte bluesstjerne Kid Andersen blir Artist in Residence under Notodden 2021, og skal holde egne konserter med et eget norsk band så vel som å være gjesteinstruktør på Little Steven's Blues School som avholdes i tilknytning til festivalen.

Han tar med seg sin amerikanske kone Lisa Leuschner Andersen, som for første gang får en så tydelig posisjon i programmet til festivalen. Ekteparet Andersen har vunnet mange nye fans med stadige strømmekonserter under pandemien, kalt «Greaseland Live» og «Can’t Stop The Blues», og begge skal slippe plater under festivalen.

– Med årets festival ønsker vi å skape positiv stemning for så mange som mulig og se framover mot bedre dager ved å booke bredt og godt, sier Forsberg, som opplyser at publikum har refusjonsrett dersom det blir store endringer i pandemisituasjonen.

– Dette kommer til å glede vårt publikum langt inn i himmelen, spår festivalsjef Forsberg.

Powered by Labrador CMS